понеделник, 28 октомври 2013, 18:22 ч.

Не се отказват

Студентите обявиха безсрочна окупация на СУ

BNews.bg

Студентите обявиха безсрочна окупация на СУ

Ректоратът на Софийски университет „Св. Климент Охридски” ще продължи да бъде окупиран. Според недоволните студенти не се знае до кога.

Ректоратът на Софийски университет „Св. Климент Охридски” ще продължи да бъде окупиран.

Недоволните студенти обявиха безсрочна окупация и дадоха да се разбере, че не се ангажират кога ще позволят вратите му да се отворят отново.


Час по-рано, след продължило три часа извънредно заседание на Академическия съвет, ректорът на университета проф. Иван Илчев призова протестиращите студенти да изберат друга форма на протест и да спрат окупацията на Ректората.

Според недоволните учащи обаче, „само оставката на правителството ще спре окупацията”, защото ако се откажели, се превръщали в провалени.

Протестиращите студенти са убедени, че формата на окупация е успешна и те ще продължат с нея. Сред подкрепящите ги в двора на университета беше забелязано и пресаташето на служебния премиер, назначен от президента, Марин Райков - Ивет Добромирова.

"България е на младите, а не е на онези, които само говорят и нищо не правят, или на онези, които само крадат от народа”, заявиха още студентите „окупатори”.  

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Данъкоплатец - 10:15, 29 окт.

  Няма ли кой да обясни най-после кои са окупаторите - имена, образование, социален статус, партийна принадлежност, зависимости от хора или от друго и т.н. Нормално е когато някои иска да влезе в светлината на прожекторите и това става за хонорари по-високи от тези на фотомоделите - да каже кой е. И понеже тези момченца отправят политически и "обществено значими" искания, в т.ч. и от наше име, ако те не искат да се представят, отговорните институции в държавата да го направят. Не мога да проумея защо е тази конспирация, ананимност и "тайни ходове". Защо е мълчанието на институциите. Някой трябва да ОБЯСНИ ЯСНО на окупаторите и неуспелите и драпащи за "високо научно признание" преподаватели - че трябва да се появят по нац.телевизия и да кажат кои са и какво искат. Някои трябва да им обясни, че трябва да дадат отчет за действията си на хора, като нас - защото се намираме от двете страни на Бюджета - такива, като мене са от страната на Приходната му част, а протестиращите студенти и преподаватели от Разходната му част. Някой трябва да ни даде отчет за размера на обществените разходи по време на окупацията на СУ.

 • е - 21:04, 28 окт.

  Над двеста села пустеят безлюдни отидете ставайте кметове там и имигрантите да работят!!

 • exo - 21:00, 28 окт.

  Кой ще Ви плати нулевата година!

 • Студентска майка - 20:54, 28 окт.

  Ще пропадне сесията на сина ми в юридическия факултет на СУ. Уж беше на края, а сега края се не види. Нямам пари вече, мизерстваме заради него. Окупация - моля да се види кой плаща за тази окупация. Софиииска община да определи място извън СУ - да опънат палатка и да окупират. Децата да си учат, и да не им се пречи. Писна ми някои, досега от мое, а сега от името на сина ми да определя дневния ред ............ Къде е държавата - защо академичния съвет не даде срок от 24 часа да се опразни СУ от окупаторите, защо не извикат полиция за да освободи територията на Алма матер от тези платени навлеци. Удивена съм от мълчанието на институциите - няма ли да кажат най-после кои са окупаторите, кого представляват, какво искат.

 • gnus - 20:28, 28 окт.

  Какви велики неща стават в нашата родина.чак да не повярваш.Сърцата туптят,очите пламптят.Някой извика „Окупация!“ –велика дума.Ще свалим това омразно народно събрание и морала ще възтържествува! Студентите са на линия-едни лежат по окупираните за ли ,жертвайки се за протеста,други отвън думкат тъпаните и крещейки купонясват.Цялото кралско войнство е на лице и e в действие.Даже господин Офшорков(тъй наречения президент) и той е задействан. Соросоидите летят,напътстват и командват,дъртите седесарски професори от РБ също действат. И най накрая кръгът Капитал и той е в действие! Трябва да има нови избори, ,които ГЕРБ да фалшифицира и правилните морални хора да влезат в народното събрание.Господин Прокопиев и той да е на хранилка,неговите хора също.Велики дела се задават изобщо.

 • КЪДЕ СА ОСТАНАЛИТЕ 27 МИЛИАРДА - 20:25, 28 окт.

  Протеста се подкукуросва ей от тея реаниматори ГАРГАМЕЛИ...... Протестъри костоваци .....още ли има за крадене!! Е та ДСБ-то към от коя страна на мафията са.... КАЖИ ГАРГАМЕЛЕ.... КЪДЕ СА 27 МИЛИАРДА????? - Другарьо Гаргамун... Та питам аз, след приватизацията на ДЕМОКРАДЦИТЕ с Костов, в хазната постъпват 3 милиарда..../от общо 30/, а се говори за пъти повече, ама нейсе...Та тези 30 млрд. не са измислени, а са по статистически данни и са на база оценките от дю джилинса, правен за продаваните предприятия. Апропо, дю джилинса е правен в повечето случаи от външни компании. КЪДЕ СА ОСТАНАЛИТЕ 27 МИЛИАРДА, другарю Костов..

 • Малийййй - 20:22, 28 окт.

  БТВ Анкета Одобрявате ли окупацията на Софийския университет Отговор Гласували 18650 Да 30.32% Не 69.68%

 • Къде - 19:56, 28 окт.

  Къде се скриха политиците?

 • Mъдреци - 19:55, 28 окт.

  Единственият начин да се освободим от това робство е всички почтенни хора да се изправят като стена срещу мафията. Трябва да запазим живота и бъдещето на децата си. В България няма политическа партия, която да представлява интересите на народа. Всички разбрахме, че има само партии с различни имена, подвластни на МАФИЯТА. Време е за една истинска партия на народа предвождана от мъдреците на България и от стойностните хора. Нека се освободим от робството на наложените ни безскрупулни "авторитети".

 • Гошо - 19:22, 28 окт.

  Тоя кавал Румен Митов никога не е следвал, не е ходил на лекции, не е вземал изпити, не е готвел курсови работи и е очевиден илитерат!Жалко за нормалните студентчета - употребиха ги!Сценарият на който се надяват организаторите на "окупацията" е - оставка на правителството, Офшорков назначава служебен кабинет подреден му от Винету и после жална ни майка!ГерП ще спечели подготвените от тях избори със 120%!Давайте студенти - довършете ни!

Напиши коментар

Коментари