вторник, 29 октомври 2013, 11:42 ч.

Бъдещи медици "за" и "против"

Студенти решават за окупацията с референдум

BNews.bg

Студенти решават за окупацията с референдум

Изпълнителният съвет на Студентския съвет към МУ в София реши да организира референдум, за да реши какво ще бъде по-нататъшното поведение на бъдещите медици в окупационната вълна, обхванала университети в страната. Студентите ще поканят медиите при обявяването на резултата от допитването.

Най-справедлив изход от ситуацията намериха студентите медици от София. За да бъдат максимално прозрачни, те решиха да организират допитване до всичките си колеги по повод окупацията.

Изпълнителният съвет на Студентски съвет към Медицински университет – София реши да организира провеждането на „студентски референдум”, в който студентите да изразят свободно и ясно своето мнение, отговаряйки на въпроса „за" или "против" окупациите на университети сте като форма на протест?”

„Студентският референдум” ще се проведе в сряда от 14:00 до 16:30 часа и на 31 октомври, четвъртък от 09:00 до 16:00 часа. Места за гласуване са Предклиничнят учебен център, етаж 1 – до входа, уточняват бъдещите медици. Урни ще има още до Деканата на Медицински факултет в Майчин дом, във Факултета по дентална медицина, Фармацевтичния факултет, в Медицинския колеж "Йорданка Филаретова", както и в ИСУЛ.

Всеки студент, желаещ да гласува на студентския референдум, трябва да представи студентски книжка или друг документ, доказващ, че учи в Медицински университет – София.

Изпълнителният съвет на Студентски съвет реши да проведе публично броене, на което са поканени медиите, на първи ноември, петък – Денят на народните будители - от 10:30 часа.

Членовете на съвета разбират своята отговорност да изразяват коректно мнението на колегията. Затова залагат на демократичността при вземането на решения и оформяне на позиции, заявяват бъдещите медици от МУ-София.

Техният ректор, Ваньо Митев, който е и председател на Съвета на ректорите, обяви по-рано сутринта в студиото на ТВ7, че студентите трябва да протестират така, че да не нарушават правата на другите да учат и на служителите на вузовете - да работят.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Гюро Михайлов - 14:53, 29 окт.

    В България има проблеми, много по-дълбоки от сегашния политически елит. Основният е, че отсъства съзнанието за необходимостта от спазване на правила и ред! Какъв ми бил проблема с Бойко- с него човек можел да се "разбере" и кво като бил мутра...ми репликира "ентелигент" - такива обаче бол..... Уважаеми студенти. И вие ли не разбирате? Не бъдете маша на фурнаджииската лопата!!! Оставете хората да учат, защото това искат! Ходете в Банкя и си протестирайте. И без това сте толкова малко. Не всичко е пари, приятелю!!!

  • Гюро Михайлов - 13:16, 29 окт.

    И нека тези протести доведат до ново автентично и академично начало, водено от интелекта, а не от първосигналната ни система! И да напомня- ако трябва да върнем Бойко на бял кон, не мерси!

  • Адолф - 12:09, 29 окт.

    В комисията да бъдат ББ, ЦЦ, ИФ и Гаргамел Костов /представляван от НЕКЪПАН Янакиев/

Напиши коментар

Коментари