сряда, 30 октомври 2013, 8:04 ч.

Кой е виновен?

Циганче поруга Апостола! Защо никой не го спря?

BNews.bg

Циганче поруга Апостола! Защо никой не го спря?

Едно цигане е откраднало металните орнаменти на паметника на Апостола. Това съобщи общинският съветник Вили Лилков.

Малко ромче, едно цигане, е поругало паметника на Апостола. Това съобщи общинският съветник Вили Лилков в сутрешния блок на TV7.

Във вторник стана ясно, че монумента на най-великия българин е станал обект на вандалщина - крадец отмъкнал осем бронзови грифони и няколко фенера.

Лилков се възмути от факта, че никой от миващите наоколо хора или пътуващите в превозните средства не е реагирал.

„Не са могли да се справят с едно ромче, което реже ли?, попита той.

Според Лилков всички са виновни, не само институциите.

Спешният телефон 112 не е приел сигнала за поругаването на паметника на Васил Левски в центъра на София,

съобщи още Лилков. Сигналът е подаден от жена, пътуваща в тролей в момента на вандалщината.

20 минути по-късно втори сигнал е постъпил в Столична община и тогава властите са се задействали.

Шефът на тел. 112 отказа коментар по случая с мотива, че не е запознат с него. Той обеща да направи проверка.

Част от елементите, които са разкачени са намерени, предстои да се уточнят щетите, съобщи зам.-кметът по културата Тодор Чобанов. Той съобщи, че още от лятото има план за реновиране на площада около паметника на Апостола и щетите ще бъдат възстановени. „Но тревогата е духовното посегателство”, каза той.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • ОХО БОХО - 13:10, 30 окт.

  Та в тази връзка - за мангалите де - искам да попитам : какво става с екарисажа в Шумен, да не се е повредил ?

 • №1 - 12:51, 30 окт.

  Как защо? Ами защото ако някой се опита да го спре, дозорите от мангали наоколо (защото те рядко крадат сами и без поддръжка, а организирано) ще му видят сметката. Защото случайно ако е сам мангала то той сам ще ти посегне с каквото има под ръка, ще избяга и никой няма да го търси за да го намери. Защото ако го понатупат гадния мангал веднага ще скочат безброй "защитници" - предатели на българщината, включително и цигански неправителствени организации, които ще те дадат под съд и ще ти съсипят живота. Защото ако го заловят мангала долен и случайно се стигне до съд, в съдебната зала ще нахлуят необезпокоявани 200 - 300 дивака които ще крещят и ще громят, т.к. техния човек както винаги е невинен. Защото плашейки съда, съдиите винаги ги оправдават с мотива, че са гладни, а съсипаното имущество и духовното включително е малоценно. Защото всяко въздаване на справедливо правосъдие срещу мангалите се тълкува от новите ни западни приятели като нарушаване на човешки права. Защото...сами се докарахме до тук и ако не се вземат сериозни и спешни мерки против разрастващата се циганска престъпност не трябва да си задаваме въпроса ЗАЩО.

 • АТАКА... - 11:27, 30 окт.

  … И всичко ще си дойде на мястото.

 • верила - 09:46, 30 окт.

  Сигурно е циганин извършителя,но имам съмнения че подбудителите са българи.Или някой ще си сложи откраднатите неща на вилата или ще ги изнесат акто антики.Може и хора от общината да са замесени,почти не се съмнявам.Много от тези хора нямат почти никаква обща култура.И стига вече да се прехвърля вината на всички.Главно виновни са от общината

 • събудете се - 09:38, 30 окт.

  Е как защо?! Ами защото с ножа, с който реже жиците и кърти орнаментите, ще се нахвърли върху теб, затова! Дадоха на циганите пълен простор да се вихрят безнаказано, пък сега се чудят - как, кой, защо... В "изостаналите" държави на такива веднага им режат ръцете. Един, двама наказани и да видиш как ще спрат да грабят и плячкосват, както между впрочем правят и по гробищните паркове, пълна гадост.

 • Иван - 09:00, 30 окт.

  Това просто не е държава - това е позор за света! Всеки прави каквото си иска - краде, мародерства, блокира пътища, затваря обществени сгради, не се зачитат никакви предписания на компетентни органи, оправдават се престъпници за сметка на потърпевшите, корупцията и чдовищна - и за това сме си виновни ние! Всеки народ заслужава съдбата си!

 • irish shepherdess - 08:55, 30 окт.

  ми нали има денонощни патрули от "демократи" пред ректората, чиято единствена цел е да попречат на добросъвестните студенти да учат - защо не пазят паметниците ? а вярно ли е, че някои "демократи" вече са успели да изнесат от СУ ценни картини /може би в съучастие с ректора, който им е предоставил умишлено ключовете от сградата/?...

 • таки - 08:21, 30 окт.

  Ти къде беше бе ,кавал пловдивски ?

 • Ще става по-зле! - 08:08, 30 окт.

  Който и да беше натупал наглия циганин щеше да попадне под ударите на закона.Обществото, в лицето на жената уведомила тел.112, си е свършило работата.Държавата е отказала да предприеме мерки по отношението на поругаването на паметника!!!Кой окачи примката на Левски - пак цигани ....

Напиши коментар

Коментари