сряда, 30 октомври 2013, 8:45 ч.

Лесни сметки

220 000 лв. на ден са загубите от окупацията

BNews.bg

220 000 лв. на ден са загубите от окупацията

220 000 лева на ден е загубата на университетите от студентската окупация. Това изчисли депутатът от БСП Мартин Захариев в предаването „Гореща точка” на TV7.

220 000 лева на ден е загубата на университетите от студентската окупация.

Това изчисли депутатът от БСП Мартин Захариев в предаването „Гореща точка” на TV7.

Той припомни, че

годишният бюджет на държавните ВУЗ-ове е 42 млн. лв.

Разделено на 365 дни, защото администрацията работи и по време на студентските ваканции, това прави по 115 хил. лв. на ден, пресметна Захариев.

Отделно в университетите влизали и около 38 млн. лв. на година от платените такси на студентите.

Това означава още около 100 000 лева загуби на ден, допълни депутатът.

Той предупреди, че кандидат-вишистите, които плащат за обучението си могат да заведат граждански искове срещу колегите си за пропуснати ползи.

„Ранобудните студенти малко са се пооспали”

коментира в предаването окупацията и журналистът Евил Спахийски. Той припомни, че тези неща се случваха преди много години, а от тогава държавата се е развила. „Не е на кота нула както се опитват да ни внушат”, коментира журналистът.

Репортаж от Студентски град в часа на вечерните протести показа пълни дискотеки.

Анкетирани младежи признаха, че не са наясно със ставащото в Университета. Други пък смятат, че то е безсмислено, а трети не са толкова крайни, но отново изразяват съмнение дали това е най-правилният начин за протест.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • хахаха - 19:25, 30 окт.

  павле, павле..това сте вие, протестиращите, вторични сте..освен да изкопирате нещо, измислено от друг по друг повод, друго не можете...жалки имитатори, които не знаят какво искат

 • Павел - 16:15, 30 окт.

  Ваня,вярно ли е,че си изнесла телевизора и хладилника от дома на майка си и си ги занесла в заложна къща?!? Вярно ли е,че дължиш пари на над 50 студенти и те е страх да стъпиш в университета?!? Вярно ли е,че имаш просрочени заеми от четири банки и седем фирми за бързи кредити?!? Вярно ли е,че бившият ти приятел е обявил колата си за открадната,защото си го напуснала без обяснения и не си му я върнала?!?

 • Ани - 16:09, 30 окт.

  ПРАВАТА на протестиращите СВЪРШВАТ там, от където започват ЗАДЪЛЖЕНИЯТА им по спазване на основните човешки и граждански парва на другите!

 • Ваня - 16:05, 30 окт.

  Вярно ли е, че протестиращите са изнесли ценни картини от СУ? Вярно ли е, че ръководството на самия университет е замесено? Вярно ли е, че повечето главни лица в организирането и ръководенето на протеста са нереализирани партийни членове? Познайте повечето от кои партии са: ДСБ, СДС, РБ, Герб.

 • Стипендиант - 14:44, 30 окт.

  Тиквата продължава да унищожава България.

 • Дади - 13:40, 30 окт.

  Това не са студенти, а някакви нереализирани партийни функционери, които не се интересуват изобщо от това кой какви загуби търпи от техните действия.

 • До ГюРО Михайлов - 13:16, 30 окт.

  Мили Гюро, прост си бил,прост и си останал :) И спри да драскаш !!!

 • Гюро Михайлов - 13:01, 30 окт.

  На вниманието на гласуващите за Бойко от Банкя: Не всичко в този живот е пари. Човек трябва да има и чест...! От днес ще питам всеки фен на Бойко, какво харесва в него: умствения му багаж, просташкото му поведение, "мъжката" му дума, зад която не стои нищо..., мафиотското му излъчване. И пак да кажа...не трябва да се позволява Бойко да се връща на бял кон и отново да праща "студентите да стават овчари"!!!

 • Петко - 12:38, 30 окт.

  И аз подкрепям студентите!

 • ОКОТО - 10:19, 30 окт.

  Мартин Захариев преди 23 години си беше една сива мишка , която си остана мишка , но благодарение на партията - майка,сега е богата сива мишка.

Напиши коментар

Коментари