сряда, 30 октомври 2013, 11:07 ч.

До споразумение

Полицейски протест спря заповед на Йовчев

BNews.bg

Полицейски протест спря заповед на Йовчев

Полицейски протест, който избухна в част от районните управления в столицата, спря заповед на вътрешния министър Цветлин Йовчев. С нея МВР-шефът въвеждаше рокади на съставите между четири РПУ-та в София.

Полицейски протест, който избухна в част от районните управления в столицата, спря заповед на вътрешния министър Цветлин Йовчев.

С нея МВР-шефът въвеждаше рокади на съставите между четири РПУ-та в София.

Това вдигна на крак стотици униформени, които излязоха пред сградите на районните. Полицаите от Трето РПУ окупираха сградата на  Районното и не пускаха в него никой с изключение на хората, които имаха да получават лични документи.

Спонтанната окупация доведе в Трето РПУ лично главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Той обеща на полицаите, че заповедта на Йовчев за рокадите в районните се стопира. Главният секретар изненадващо обяви и че полицейските заплати ще се вдигнат с 10%, а не с 5 на сто, както се планираше досега. Лазаров потвърди и че предстои изплащане на извънредния труд около протестите.

Пред журналисти Лазаров обясни, че разместванията се правят не заради корупция в районните управления, а заради европейската практика на ротационния принцип. Според нея,

когато човек работи на едно място между 3 и 5 години, не е достатъчно ефективен, тъй като свиква с обстановката.

В два часа днес синдикатите, несъглаасните с реформата полицаи и зам.-вътрешният министър Васил Маринов ще се срещнат в МВР, за да се чуят аргументите и на двете страни.

Според Лазаров след разговорите ще се постигне съгласие.

Полицаите от Трето РПУ благодариха специално на BNews за бързата реакция

с която отразихме недоволството им. Благодарение нанея главният секретар на МВР отиде на крака при служителите и обеща разрешава на проблема им.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • teijdu - 22:50, 30 окт.

  Има много статии и публикации относно МВР. Радостта на редовите полицаи относно протестите им идва от това, че се вижда, че нещо се случва. Дори и да не сте наясно защо протестират отразявайте - това няма да позволи да бъдат УДУШЕНИ за пореден път от своите началници. Отразявайки протестите им те ще могат да си КУПЯТ това което за пореден път се мъчат да ИМ отнемат.

 • анонимен - 17:34, 30 окт.

  Много добра идея - тъкмо няма да знаят кой не трябва да закачат в новите си райони и ще има лек бум на заловените престъпници и нарко-дилъри докато отново се поопзнаят и всичко си тръгне по старо му...

 • Чук - 16:49, 30 окт.

  За какво ти е Барекоф секс ли искаш да правите ?

 • Тошко - 16:32, 30 окт.

  Къде е БарекоФ? Да не би да е в мензис или да е в КРИТИЧЕСКА?

 • Дани - 14:25, 30 окт.

  Това е все едно да пратиш на фронта хора без оръжие,та кога тези хора ще научат района в който работят,та те сега и на място с тези 6 литра идват за час та камо ли като отиде от трето във второ,като не знае къде е.

 • ЕКСЛУЗИВНО! - 13:57, 30 окт.

  Борисов и Пневнелиев извършват пълзящ държавен преврат с помощта на студенти, полицаи и депутати. Ръководещ щаба на преврата е Иво Прокопиев и неговите протежета в службите, медиите и учрежденията. Има заповед до структорите за повсеместно вдигане на народа на ключовата дата - 10 ноември за многоброен свалящ правителството протест! Мафията в действие за завземане на властта!

 • зрител - 13:38, 30 окт.

  Пред журналисти Лазаров обясни, че разместванията се правят не заради корупция в районните управления, а заради европейската практика на ротационния принцип. Според нея,когато човек работи на едно място между 3 и 5 години, не е достатъчно ефективен, тъй като свиква с обстановката. ТОВА ДА СЕ ВЪВЕДЕ ЗА ДЕПУТАТИТЕ - МНОГО Е ПРАВИЛНО!

 • светъл ум - 11:30, 30 окт.

  Гениално, Йовчев! Полицаят Пешо от РПУ-Х, вече ще патрулира в района на РПУ -У, но началник ще ми е този на РПУ-Х, който "баш го брига", какво става на територията на РПУ-У.И всичко това е Пешо, уж да не взима рушвети, което няма нищо общо с района....

Напиши коментар

Коментари