сряда, 30 октомври 2013, 12:58 ч.

Браншът предупреди:

Пушенето в заведенията може да удари туризма!

BNews.bg

Пушенето в заведенията може да удари туризма!

Българският туризъм е в сериозна заплаха, ако Народното събрание отмени забраната за тютюнопушене на закрити обществени места, коемнтираха представители на Националния борд по туризъм. Те обявиха категорично, че не трябва да се отменя тоталната забрана за пушене.

Българският туризъм е в сериозна заплаха, ако Народното събрание отмени забраната за тютюнопушене на закрити обществени места.

Опасенията си изразиха пред журналисти в парламента представители на Националния борд по туризъм. От ГЕРБ им организираха специална трибунка в Народното събрание, на която те се обявиха категорично, че не трябва да се отменя тоталната забрана за пушене.

Румен Драганов от Борда обясни, че са поискали среща с представителите на всички парламентарни групи, защото въпросът е от изключителна спешност.

Той обясни, че

технологията на българския туризъм е такава, че се сключват договорите за всяка година далеч преди самия сезон. Година по-рано се изготвят и рекламните брошури, предлагащи сериозни намаления.

Притесненията на Драганов са, че ако се направи тази промяна в закона, хотелиерите са длъжни да предупредят клиентите си, че има промяна в условията.

Не сме в невъзможност да изземем тези брошури от пазара – България се продава в над 32 хиляди туристически  агенции. Как да ги изземем всички, почуди се Румен Драганов.

Ние сега не можем да кажеш ще се пуши ли или не по време на студентския празник, ще се пуши ли или не по време на дългите уикенди около Коледа и Нова година. Не знаем ще се пуши ли или не в зимния сезон и в следващия летен сезон,

оплака се още той.

Във въпросните брошури никъде не е упоменато, че пушенето е забранено. Според браншовиците обаче те са длъжни да кажат, че има промяна в условията, макар да не упоменати.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • шефа - 18:07, 30 окт.

    Как толкова години пушенето не пречеше на никой,сега някакви измисляци обясняват че пушенето щяло да удари туризма,а циганията със сергиите,дублираните резервации,пиянството,побоищата,кражбите,измамите с категориите на хотелите,измамите на тъпите таксиметрови шофьори,мръсотията и простотията която е повсеместна няма да удари туризма.То затова все повече българи ходят на море в Гърция,защото гърците са глупави.Национален борд по туризъм ха,ха,ха по скоро трябва да ви кръстят Национален борд по ТЪПИЗЪМ.

Напиши коментар

Коментари