четвъртък, 31 октомври 2013, 10:19 ч.

Студентите твърди

Ректорът да си търси друго място за лекции

BNews.bg

Ректорът да си търси друго място за лекции

Блокадата в СУ „Св. Климент Охридски“ продължава.До късно снощи е продължило обсъждането дали да търсят среща с премиера Пламен Орешарски, за чиято оставка настояват, или не. Дебатите продължават и днес.

Окупацията в СУ „Св. Климент Охридски“ продължава.

Тази сутрин обстановката в Ректората беше спокойна. Студентското НСО пропуска единствено минималния брой служители от администрацията и действащи студенти.

Преподавателите остават отзад оградата. Малко след 9 часа се появи и ректорът проф. Иван Илчев, който се запозна мълчаливо с обстановката, поздрави „охраната“ и влезе в сградата.

Засега все още не е ясно какви ще са следващите действия на студентите.

До късно снощи е продължило обсъждането дали да се търси среща с премиера Пламен Орешарски,

за чиято оставка настояват, или не.

До консенсусно решение обаче не се е стигнало, като нещата са били на кантар. Затова разговорите продължават и днес.

Иначе „окупаторите“ приемат критиките на колегите им, че пречат на нормалното протичане на занятията.

Нали това е целта – да ни забележат, коментира пред BNews Теодор Нинов,

който е един от координаторите на охраната.

Той обясни, че на този етап няма да допуснат провеждането на лекции и изпити, но изрази убеденост, че ако ректорът или кметът на София поискат, те могат да намерят други помещения, в които студентите да се учат.

Място има, ако има и воля ректорът, може да им намери зали, заяви Нинов и коментира, че позицията на проф. Илчев по окупацията е „никаква“.

Студентът разкритикува и призива за емиграция на ректора на УНСС. „Ние искаме да живеем тук, не да емигрираме. Ние искаме да ни харесва тук – в България“, заяви още Нинов.

Засега протестиращите не са получавали заплахи от една или друга страна. Получавали са информации за готвени атаки на провокатори, но до този момент не се е стигало до нещо сериозно.

Напротив, хората било доста дружелюбни, носили им провизии – банани, хляб, пастет, лютеница, козунаци.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • До СТУДЕНТ 1990 - 16:33, 01 ноем.

  Ботев никога не е казвал такова нещо! А Вие сте студент, колкото са студенти и протестиращите. Чалга протест от псевдо студенти, продажни при това. Просто сополанковци...

 • СТУДЕНТ 1990 - 11:14, 01 ноем.

  Както е казал Ботев: Лудите,лудите глави да са живи......", защото те движат света. Други са ,,сополанковците". Дерзайте , подкрепяме ви !

 • Петър - 16:11, 31 окт.

  Дано скоро университетското ръководство намери начин за справяне с кризата и върне университета на студентите и да прогони псевдогероите

 • Илия - 16:11, 31 окт.

  Политика не се прави в университета. Номера е, че идеята на 200-те героя е не да правят политика, а нарочно да подклаждат народното недоволство. Тъй че тези герои са просто поредните провокатори и анархисти

 • Алек - 16:10, 31 окт.

  Дано скоро бъде прекратен фарса с тази окупация, защото е ужасно да се гледа как 200 човека очернят не само доброто име на СУ, а и репутацията на всички студенти, като демонстрират, че младите хора в България са лишени от демократически разбирания и такт, което съм убеден, че не е така

 • Кристиян - 16:10, 31 окт.

  Надявам се на всички е ясно, че този протест не изразява мнението на всички студенти, а на 200-тина подготвени и платени от ГЕРБ

 • Тодор - 16:09, 31 окт.

  Това което правят барикадиралите се студенти е просто смешно и недемократично. Не може да апелираш за демократичност и същевременно с това да вземеш генерално решение да окупираш университета без да се допиташ до всички. В момента 200 човека които са по-малко от 1% са взели нещата в свои ръце и действат като диктатори, а не демократи. Демокрация е да се изпълняват исканията на мнозинството а 200 човека от 25 хиляди са малцинство

 • 1 - 14:54, 31 окт.

  Няколко сополанковци,не могат да казват ,къде ректора,ще чете лекции.

 • wk - 11:24, 31 окт.

  УтреНосиСъответнатаСума УНСС -Шопара Ректор да емигрира в кланицата в Масква. Бареков е ...ут

Напиши коментар

Коментари