четвъртък, 31 октомври 2013, 11:52 ч.

Киберсигурност

НАП налива 389 хил. лв срещу хакери

BNews.bg

НАП налива 389 хил. лв срещу хакери

НАП започва изпълнението на проект за повишаване на информационната сигурност и защита на данните, както на служителите на самата приходна агенция, така и на гражданите, чиито лични данни се обработват. За целта стартира изпълнението на проект по ОПАК, финансиран от програмата на ЕС с 389 хил. лв.

НАП започва изпълнението на проект за повишаване на информационната сигурност и защита на данните,

обявиха от приходната агенция.

Проектът е на стойност 389 хил. лв. и се финансира по линия на ЕС - по Оперативна програма "Административен капацитет". Изпълнението му трябва приключи до юли 2014 г.

НАП е една от най-защитените институции и агенции в България по отношение на националната сигурност, коментира външният изпълнител на проекта от "Интегрити Орак Груп", експертът по сигурността Красимир Стоянов. Това заключение той направи по време на представянето на проекта.

Наблюденията ми са на база на посещенията, извършени и в регионалните офиси на приходната агенция

в страната, коментира той.

Според него обаче винаги има какво да се подобрява и как още повече да се защитава информационната безопасност и на служителите на НАП, и на гражданите, а и по отношение на връзките на агенцията с другите институции.

От НАП също обявиха, че проблеми с пробиви и рискове пред сигурността на данните няма констатирани,

нивото на защита е достатъчно високо, но целта е да се повиши още повече, гарантираха оттам.

Тези системи създават защита за информацията, която постъпва или се обменя, на какъвто и да е носител, дори на хартиен, обясниха от дружеството, изпълнител на проекта.

По проекта ще бъдат обучени и служителите на всички териториални звена на приходната агенция, които ще участват в извършването на пилотни вътрешни одити за измерване, анализ и корекции на внедрената система за управление на сигурността на информацията.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари