четвъртък, 31 октомври 2013, 16:53 ч.

Чуколов - без санкция

1 час дебат за среден пръст в парламента

BNews.bg

1 час дебат за среден пръст в парламента

Парламентарната комисия по етика отказа да накаже депутата от "Атака" Десислав Чуколов по сигнала на протестиращи, че им е показал среден пръст.

Повече от час спориха депутатите от комисията по парламентарна етика

по сигнал на протестиращи, че националистът Десислав Чуколов им е показал среден пръст.

Представителят на хората от протеста Николай Стайков, подписал се под сигнала, обяви, че на срамната сценка има 14 свидетели. Той отказа да разказва подробно какво точно се е случило, защото то е описано в сигнала му.

Съпартиецът на Чуколов, Павел Шопов, пък отрече историята със средния пръст. Той разказа, без да е бил свидетел, че колата, с която колегата му е излязъл от Народното събрание, е била пресрещната от 10-ина-15 протестиращи,

които са удряли по нея, заливали са я с кафе и не са й дали възможност да продължи.

„Това не е вярно, да извикаме свидетелите”, опонира му Стайков. Шопов, обаче, му опонира с думите, че за него тези свидетели не са автентични.

В крайна сметка комисията отхврли предложението на ГЕРБ Чуколов да бъде наказан с порицание.

Един от мотивите за това беше, че няма етичен кодекс, на базата на който да се прилага наказание.

Вместо санкция депутатите решиха да  мислят как да променят правилника си така, че да се създадат процедури за разглеждане на сигнали на граждани срещу неетични прояви на народни представители.

Едночасовите дебати около историята със средния пръст минаха в остри реплики между ГЕРБ от една страна и БСП, ДПС и „Атака” от друга.

Депутатите на Борисов обвиниха ръководството на комисията, че не допуска на заседанието всички свидетели на инцидента с Чуколов. Павел Шопов от „Атака”, обаче, отвърна, че знае, че

имало план протестиращите да влязат в залата и да я окупират като създадат нова точка на напрежение.

„Влизаме в схемата на тези хора да станат известни. Ще се явят в студия, ще го питат водещи в кавички, ще се плати на медии”, каза Шопов.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари