петък, 08 ноември 2013, 14:41 ч.

Прелитане над събитията

Войната вървеше добре и за двете страни, но...

BNews.bg

Войната вървеше добре и за двете страни, но...

„България без цензура” постави началото на новото общуване с хората.

„Войната вървеше добре и за двете страни, докато не се намеси Генералният щаб...”.

Тази констатация на добрия войник Швейк ми се струва твърде актуална и днес, когато

имитаторите на новата алтернатива в политиката в лицето на Реформаторския блок странно мълчат по скандала с президентските имоти

и лъжите, които наговори държавният ни глава.

Мълчат, дори и когато Централната банка на Република Гърция потвърди, че плащания по банков път не е имало. Мълчат, за да забравим по-бързо. Реформаторският блок, който услужливо стисна ръката на президента Плевнелиев, а чрез него и на ментора му Борисов.

И ако „България без цензура” постави началото на новото общуване с хората от улицата, именно с цел да бъде  съхранявана обществената памет,

събитията, които предстоят в близко бъдеще, ще очертават все по-ясно стремежа на разпадащата се партия ГЕРБ и провалените й лидери да се захванат за „сламката” Реформаторски блок

а неговите водачи да осребрят подобаващо подкрепата си за студентските окупации. 

Историческата отговорност за развалянето на този „протестен” комфорт ще носят гражданските движения, които, бидейки едно цяло със студентските протести,

ще ги предпазят от опитите за употреба от страна на партиите от статуквото, независимо от тяхната „реформаторска” маска.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Рачо - 11:12, 08 дек.

  Реформаторския блок с долното използване на нуждите на студентите не трябва да се допуска до политиката. Студентите са на този хал заради подобни ,като тях . погледнете каква част от участниците и то на ръководни позиции имат връзки с образователната система, защо те не промениха бъдешето на младите, когато можеха!

 • Селина - 11:07, 08 дек.

  ANONIMEN SUM - коментатор!!!

 • petio - 10:58, 08 дек.

  Нещата вървят към разединение и маи без Кунева ще по-добре!

 • Тошко - 10:56, 08 дек.

  Ако Реформаторския блок иска да оцелее или поне да просъществува за кратко трябва да обмислят сериозно към разграничаване на обединението им от Меглена Кунева,тъй като тя е изклщчително дискредитирана.

 • Янко - 10:53, 08 дек.

  Реформаторския блок е събирателен на провал. В него участват само провалили се вече политици. Дори името им е неподходящо. За да си реформатор е нужна нова сила, свежи умове, а не остаряли виждания на провалили се политици.

 • Дясна - 10:53, 08 дек.

  Заради подобно поведение на ГЕРБ, Реформаторския блок и носителите на т.нар. "синя идея" се разбиха надеждите на младите, активните и готови да работят за промяна хора в България. Много ще е трудно на всеки следващ, включително и на "България без цензура" да възстановят диалога първо, а след това и вярата. Пожелавам успех в тази работа, защото е необходима надежда и вяра. Бъдете честни и нещата могат и да се случат!

 • Филип - 10:52, 08 дек.

  Реформаторския блок сам по себе си няма да донесе нищо ново и нищо добро, а в коалиция с остатъците от ГЕРБ -съвсем. Това ,което направиха със студентските протести беше последния им отчаян ход, но хората прозряха намесата и не повярваха.

 • ANONIMEN SUM - 18:00, 09 ноем.

  ANALIZATOR!

Напиши коментар

Коментари