понеделник, 04 ноември 2013, 11:29 ч.

Готов план

„Кремиковци” може да заработи отново

BNews.bg

„Кремиковци” може да заработи отново

Металургичният комбинат Кремиковци може би ще започне да работи отново. Това ще стане, ако собствениците на предприятието дадат зелена светлина на вече готов проект за пускането.

Металургичният комбинат Кремиковци може би ще започне да работи отново.

Това ще стане, ако собствениците на предприятието дадат зелена светлина на вече готов проект за пускането. Решението за това ще се вземе следващата седмица.

Това съобщи бившият директор на комбината Алексанъдр Томов пред TV7.

Проектът е разработен от негов екип, който влкючва най-добрите директори в сферата.

Те са разработили схема за пускане на завода

с която производството няма да замърсява околната среда. За около година дружеството, което в най-добрите си години е осигурявало по 3% от БВП, ще започне да изкарва по половин процент, а в бъдеще се очаква и увеличение на постъпленията.

Който прави метал не е беден, който закрива такива заводи, става бедняк

каза Алексанъдр Томов.

Металургичният комбинат, който в момента е обявен в несъстоятелност, ще навърши 50 години утре. Томов хвърли обвинението, че заводът е бил унищожен с дръзка некадърност и зла умисъл и това е станало не без знанието на тогавашния премиер Сергей Станишев.

Според него лидерът на червените може и да е бил подведен от хора от висшите етажи на прокуратурата.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • мошеник или малоумник - 12:16, 04 ноем.

    3 % от БВП. Абе тоя малоумник знае ли какво е БВП. Кремиковци винаги е бил на загуба и няма как да давал 3 % от БВП. Има разлика между приходи, печалба и БВП. Още не са си платили тока, газта, на БДЖ, на пристанищата и на кого ли още не. Точиха държавата толкова години и още има наглостта да говори. Отдавна трябваше да е в затвора.

Напиши коментар

Коментари