четвъртък, 07 ноември 2013, 8:56 ч.

Сериозен гаф

Агенцията за бежанците пуснала Аладин свободно да щъка

BNews.bg

Агенцията за бежанците пуснала Аладин свободно да щъка

Агенцията по бежанците е пуснала касапина на Виктория Салахедин Бин Аладин на „външен адрес".

Агенцията по бежанците е пуснала нападателя на студентката Виктория Салахедин Бин Аладин на „външен адрес" и това е било грешка.

Това призна вътрешният министър Цветлин Йовчев пред Нова тв.

Алжирецът от месеци чакал за бежански статут, но понеже домовете са започнали да се препълват, Държавната агенция за бежанците (ДАБ) ускорила пускането на хора на външни адреси и в момента такива има над 3700 души.

МВР-шефът призна още, че има сериозни проблеми в работата на ДАБ. Йовчев ще настоява, когато имигрантите нямат основание да искат статут на бежанци, отговорът да се дава в срок от три дни, защото много от влизащите в страната чужденци не са от конфликтни райони и нямат причина да искат бежански саттут.

Ако това се беше случило с Аладин, той е щял да бъде в някое от местата за настаняване към дирекцията по миграция, а не „да се разхожда свободно по улиците",

коментира вътрешният минисър.

Според него, в ДАБ е един от най-сериозните проблеми по въпроса с бежанците. Освен ускореното даване на статут, спешно трябва да бъде разширен капацитета за настаняване.

Агенцията няма и административен капацитет, но той очаква в следващия месец да се вземе решение каква да бъде структурата и процесите.

Салахедин Бин Аладин влезе в сградата на СДВР около 17,30 часа във вторник, придружен от стабилен конвой.

Алжирецът бе доведен от Капитан Андреево, след като бе арестуван в понеделник вечер от гръцката полиция, малко след като бе преминал границата близо до село Мезек.

В бягството си от София той бе минал през Пловдив, а през "браздата" с Гърция помощ му оказал софиянец, чиято самоличност все още не е публично оповестена. Той също е арестуван.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари