четвъртък, 07 ноември 2013, 9:26 ч.

Изпуснат от властите

Бин Аладин въртял банда за проститутки и грабежи

BNews.bg

Бин Аладин въртял банда за проститутки и грабежи

Задържаният за нападението над 20-годишната студентка Виктория Христова алжирец Салахедин Бин Аладин ще се сдобие с няколко обвинения, заяви преди заседанието на Висшия съдебен съвет главният прокурор Сотир Цацаров.

Задържания за нападението над Вики алжирец ще се сдобие с няколко обвинения. Първото ще е за грабеж, който е придружен с опит за убийство.

Това заяви пред журналисти преди заседанието на Висшия съдебен съвет главният прокурор Сотир Цацаров.

Би следвало срещу него да има и обвинение за незаконно преминаване на границата, допълни още обвинител №1.

В петък Софийска градска прокуратура ще му поиска постоянна мярка "задържане под стража".

"Бин Аладин не е бежанец, той е влязъл на територията на България просто като имигрант,

поискал е задействането на административните процедури от Държавната агенция по бежанците, ако трябва да бъда откровен – те са се позабавили.", уточни Цацаров.

Алжирецът бил си уредил "някакъв свой бизнес с лица, предлагащи определени сексуални услуги, след което са последвали престъпления".

Главният прокурор обясни, че не може да каже коя институция е "проспала" тази свобода на алжиреца Салахедин Бин Аладин, но спрямо него е можело да бъдат задействани далеч по-бързо процедурите. "Едно е да предоставяш убежище на бежанци, съвсем друго е да приемаш нелегални имигранти и техните процедури да се точат доста време.", каза още Цацаров.

По-рано и вътрешният министър Цветлин Йовчев посочи, че е сериозна грешка на Държавната агенция за бежанците пускането на "външен адрес" на Аладин.

Главният прокурор припомни, че за залавянето на алжиреца беше осъществена една много мащабна операция, на която той успя да отговори с двучасово или на моменти и минутно изпреварване на органите на реда.

В него е намерена вещ, която е предмет и на още един грабеж – дали ще бъде обвинен за нея, трябва да се съберат доказателства, поясни още главният прокурор.

Цацаров обаче подчерта, че не се притеснява, че Аладин е прескочил границата.
"Границата на България не представлява това, което ние имаме в съзнанието си като класическа представа за граница. Това е граница, която се пази не по реда, който ни е познат от едно време", обясни той и добави: „Това, че е успял да я пресече, успял е. Важното е, че успяхме да го задържим. Гърците го върнаха веднага.

Би ме притеснило, ако този човек не беше задържан, подчерта Цацаров.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Хоп шоп - 17:19, 07 ноем.

    'Границата на България не представлява това, което ние имаме в съзнанието си като класическа представа за граница. Това е граница, която се пази не по реда, който ни е познат от едно време" И държавата България "не представлява това, което ние имаме в съзнанието си като класическа представа" за държава. В тая "държава" всеки може да си влиза и излиза когато и от където си иска. Не знам защо още се казва държава и защо ние и плащаме данъци!

  • Новият - 11:31, 07 ноем.

    До Batko Mushko - 11:07, 7 ное Ако няма с какво да плюе по ГЕРБ и другите на ла.ното Бареков не му е работа! Той и тези, които му дърпат конците са 100% ла.няри!!!

  • Batko Mushko - 11:07, 07 ноем.

    Бареков, ако твойте хора четат постингите на простосмъртните нека обърнат внимание на следното нещо, което ако ти подхванеш сега е момента да се решава в Народното Събрание. То е следното- Има реална опасност бежанците да почнат да се женят за български граждани и особенно гражданки, за да получат разрешението за постоянно пребиваване. Оттам те получават ЕГН и нататък нещата са ясни. Начина по който това може да се спре е да се изкара ако не закон поне допълнение, което да дава право на пребиваване не чрез брак, а чрез работно место. Това се допълва с изискването за постоянен договор и поне 6 месечно, ако не и годишно извлечение от банката за платена заплата. Вид параграф 22. Иначе сред ромското население тези фиктивни бракове ще станат хит, защото ако на Запад фалшив брак струва 5000 евро, то при нас за 500 ще си взима две циганки, което влиза и в техния закон ширията. Нещата не са за смях. В САЩ фалшивия брак е престъпление и наказанията са двупосочни с екстрадация, черен печат и затвор за амерканския гразданин. След като те като най-големи радетели на човешките права имат такив закони, защо ние да нямаме? БАРЕКОВ, ако си наистина родолюбец заеми се с този случай, иницинирай законопроизводството докато не е станало късно.

Напиши коментар

Коментари