четвъртък, 07 ноември 2013, 14:22 ч.

Шести ден блокади

Изнасилена дъщеря и убит син – „късметче“ за хората от Телиш

BNews.bg

Изнасилена дъщеря и убит син – „късметче“ за хората от Телиш

Вече шести ден жителите на плевенското село Телиш протестират срещу изграждането на бежански център. Те бяха приготвили и специална за пита с късмети, сред които имаше листчета с надписи "Изнасилена дъщеря", "Мъж в затвора", "Убийство на син".

Вече шести ден жителите на плевенското село Телиш протестират срещу изграждането на бежански център.

Хората денонощно блокират пътя към бившите казарми в селото, където се предвижда да бъдат настанени сирийски бежанци, съобщава БНТ.

Те бяха приготвили и специална за

пита с късмети, сред които имаше листчета с надписи "Изнасилена дъщеря", "Мъж в затвора", "България загива", "Кратък живот на българите", "Убийство на син".

Недоволните жители са готови на крайни действия, ако не бъде уважено искането им да не се настаняват бежанци в селото.

Чу се и заплахата в неделя да блокират жп линията София - Варна и главния път за Плевен.

За пореден път жители заплашиха, че ще се самозапалят.

Не ги искаме тези хора тук. Омръзна ни да ни лъжат. С настаняването на бежанците ще бъдат изгонени всички инвеститори, коментираха протестиращите.

Шефът на Агенцията за бежанците Николай Чирпанлиев заяви, че

Агенцията е длъжна да изпълни намерението на правителството. Той поясни, че разбира страховете на протестиращите.

Според него проблемът се дължи на това, че те не са информирани и не правят разлика между бежанци и нелегални емигранти.

Чирпанлиев изтъкна, че центровете не са пълни с престъпници и наркомани, а със семейства, избягали от войната.

Преди два дни министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев посети селото и обясни на хората, че покрай изграждането на центъра за настаняване ще се разкрият работни места, ще се отвори полицейски участък и магазини и ще се инвестира в инфраструктурата, но не можа да промени мнението им.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • DODIK - 15:25, 07 ноем.

    Хората не трябва да се предават, а да се пита защо се пуска цялата измет от Северна Африка и се натриса на обикновените хора да си патят от тях.А също и не може да се приемат неограничен брой хора от Сирия.Ние също трябва да живеем ,а страната е ограбена от върхушката до кокъл. Кога най после ще ги връщат от границата,и да не сме разграден двор повече?

Напиши коментар

Коментари