понеделник, 11 ноември 2013, 6:31 ч.

Трафик

Бивш общинар припечелвал от дъщеря си

BNews.bg

Бивш общинар припечелвал от дъщеря си

Осъден за корупция ексобщински съветник в Русе учел малолетното си дете на джебчийство и просия в Дания и Швеция, за да храни фамилията.

Осъден за корупция бивш общински съветник в Русе потресе властите в Швеция с опита му да припечелва от просия и джебчийство чрез малолетната си дъщеря.

Според изпратената справка до районния съд в крайдунавския град от 17 февруари до 18 септември 2006 г. Николай Станчев /49 г./ е изнасял 6 пъти детето си в Дания и Швеция и го принуждавал да краде.

Скандалният трафик на момиченцето в чужбина е засечен преди 3 г., когато е заловено.

Баща му обяснява, че с парите от детето изхранвал семейството си в Русе. Документите за случая се забавят и делото е насрочено едва т.г.

За да не влезе зад решетките, ексстарейшината благоразумно се признава за виновен и сключва споразумение с прокуратурата.

Така Николай Станчев получава само 3 г. затвор условно с 5-годишен изпитателен срок и трябва да плати 3000 лв. глоба. Той е лишен от право да участва в местното управление за 2 г. и е осъден още да покрие 24 307 лв. разноски по делото.

Наказанието му е по-леко, защото престъплението е извършено преди промените в Наказателния кодекс и въведените по-тежки наказания за трафик на хора, обясниха адвокати.

Николай Станчев вече има друга условна присъда за подкуп, напомниха от съдебната палата. В предишния Общински съвет на Русе той влиза като представител на Народняшка земеделска партия "Никола Петков", но впоследствие се прехвърля последователно в групите "Възраждане" и "Развитие".

На 10 юни 2009 г. старейшината е арестуван заедно с колегата му от партия "Атака" Тодор Петров.

Двамата се опитват да изнудят местен бизнесмен с 30 000 лв. подкуп.

Заедно с председателя на групата им Виктор Епщайн всички са обвинени за търговия с влияние и участие в организирана престъпна група.

Окръжният съд им дава по 2 г. затвор условно с 4-годишен изпитателен срок. Епщайн напуска местния парламент, а съучастниците му са изгонени от Общинската избирателна комисия след осъдителните им присъди.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари