понеделник, 11 ноември 2013, 8:54 ч.

Пълна блокада

Заключиха СУ с катинари, пускат само протестиращи

BNews.bg

Заключиха СУ с катинари, пускат само протестиращи

Ректоратът на Софийския университет "Св.Климент Охридски" вече е заключен с вериги и катинари. От тази сутрин не се допуска администрация, а само студенти и преподаватели, които подкрепят окупацията, обясниха представители на окупаторите пред BNews. В СУ не можаха да влязат студенти за държавен изпит, както и много, които чакаха да подадат документи за стипендия.

Ректоратът на Софийския университет "Св.Климент Охридски" вече е заключен с вериги и катинари.

"Ранобудните студенти" взели това решение през нощта с пълно мнозинство.

"Университетът няма да отвори врати днес. Молим да проявите търпение. Администрация не се допуска!" - такива надписи стоят на затворените врати и на спуснатата бариера на двора на Ректората, видя репортер на BNews.

Второкурсникът Йордан, който учи право, представил се като един от инициаторите на окупацията, обясни пред затворената врата на двора, че вътре са допуснати само представители на ръководството на СУ, които преговарят с "ранобудните". По думите му ще влизат само студенти, които подкрепят "каузата", както и преподаватели, които стоят зад "окупацията".

Пред заключените врати останаха да се нервят хора от администрацията. "Имаме много работа, има да се правят заплати", ядосваше се служителка от счетоводството на ВУЗ-а.

Студентки пък бяха дошли да подадат документите си за стипендия, но колегите им "окупатори" не ги допуснаха. По този повод между четвъртокурснички и окупатори се завихри спор на тема морал, Макиавели, власт и пари, както и християндемократичните идеи, които протестиращите подкрепят и намират за най-модерните.

Не издържаха нервите и на майка на второкурсничка,

която чакаше дъщеря й също да подаде документи за стипендия.

"Извинявайте, искам да ви попитам, само вие ли сте ранобудните студенти?! Тези, които не минаха на държавен изпит днес, те какви са, заспали ли са?!",

попита Даниела Георгиева, чиято дъщеря учи в СУ.

Жената предупреди "окупаторите", че просто не знаят какво ще им се случи, ако се вдигнат останалите студенти, на които пречат да учат.

"Имате ли представа, ако те се събудят, тези, които мислите, че не са будни студенти, просто ще ви пометат. Много съм възмутена!", заяви жената, докато окупаторите я обвиниха, че прави изявление.

Майката каза, че по нейна информация днес предстои да се проведе и държавен изпит, който също ще бъде провален. Държавен изпит трябваше да имат студентите по право.

"Това нещо, което продължава вече втора седмица, за мене е безумие. Не само моята дъщеря е в тази ситуация, много студенти са", възмути се жената, която добави, че поне семейството й е от София,

докато разходите за онези, които не са от столицата, са много по-големи заради "окупацията".

Тоталната окупация ще попречи да започнат очни занятия днес и задочниците по различни специалности, които следват в СУ.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Preis - 22:34, 11 ноем.

  Тази платена окупация трябва да спре.

 • Размисли - 22:29, 11 ноем.

  Студентите, които протестират днес трябва да знаят, че живота не започва и свършва с тях. Тези млади хора имащи се за цвета на нацията и давайки заявка да са следващите управляващи , така ли смятат да ни управляват с мотото които не е с нас е против нас. Това студенти не е демокрация , а опит за налагане.

 • Калоян - 22:25, 11 ноем.

  Студентите изразиха своето мнение, а случващото се днес вече е своеволие и трябва да бъде прекратено.

 • Stocs - 22:20, 11 ноем.

  Защо тези студенти- окупатори смятат, че са прави и не мислят ли, че нарушават правата на другите.

 • Нинов - 22:05, 11 ноем.

  Студентите вече прекаляват. Това, което правят не е демократично, а по скоро анти демократично и няма да е зле да се замислят върху своите действия.

 • СБОГОМ ГЕРБЕРУГИ - 16:44, 11 ноем.

  Само МУТРИ-ПОЖАРНИКАРИ и ЕДНОПИСТОВИ и ПЪРВОСИГНАЛНИ ФИЗКУЛТУРНИЦИ могат и посягат на АЛМА МАТЕР!!! Явно за ГЕЙберастите , сградата на Университета , а и самият Университет като ИНСТИТУЦИЯ , е атавизъм , нямащ нищо общо с ТЯХ САМИТЕ – КАКТО ПО ВРЕМЕ ,ТАКА И ПО ДУХ!!! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ТЕЗИ ИЗРОДИ!!!

 • куку руку - 16:43, 11 ноем.

  Зад всички напъни за дестабилизация на държавата се види ръка на слабоумни идиоти, които не могат да измислят нищо, което да хване дикиш пред народа. Свинефермата герб могат само да крадат пари и правят золуми!

 • хадес - 16:42, 11 ноем.

  Университета освен учебно заведение Е И РАБОТНО МЯСТО ! Там работят и честно си вадят хляба освен преподавателите , така и немалко обслужващ персонал ( чистачи , администрация , счетоводство и т.н. ) . Лично аз НЕ СЪМ убеден , че тия хора ще си получат заплатите в пълен размер на края на месеца . Щото за “Окупация” никой не плаща на работещия персонал в окупираната сграда. Е – питам аз ; Ако някой дойде и Ви окупира работното място , БРЪКНЕ ВИ здраво в джоба без да му дреме за Вас ; и всичкото това защото видите ли искал или НЕ искал някого ; Вие тогава какво ще направите ??? На такъв аз директно му строшавам кокалите , пък после ако ще да ходи да окупира болничните легла с месеци !!! ДОКОГА ще ги търпим тия платени боклуци ???

 • румпи - 15:52, 11 ноем.

  Точно най-яростните окупатори са и тези, които тотално са си забатачили образованието, двойки отгоре до долу, целият цирк е добре дошъл за тях, така отлагат позорното завръщане на село!

 • кико - 15:05, 11 ноем.

  А как го разчетоха "десните" , когато властта беше тяхна- решиха, че могат да си правят каквото си искат, и какво направиха - една гола финансова стабилизация, без икономически растеж и без социална политика. При десните управления мизерията беше най-голяма.

Напиши коментар

Коментари