понеделник, 11 ноември 2013, 11:47 ч.

Резерви

Пари от газовата връзка със Сърбия - за малкия бизнес

BNews.bg

Пари от газовата връзка със Сърбия - за малкия бизнес

Резерви от от 50 млн,. евро по проекта за изграждане на газовата връзка със Сърбия ще бъдат пренасочени за модерницазия на малкия и средния бизнес. Това обяви зам.-министърът на икономиката Юнал Тасим на информационния ден за кандидатстване с проекти за сумата.

Резерви от от 50 млн. евро по проекта за изграждане на газовата връзка със Сърбия ще бъдат пренасочени за модернизация на малкия и средния бизнес.

Това обяви зам.-министърът на икономиката Юнал Тасим на информационния ден за кандидатстване с проекти за сумата.

Газовата връзка е част от проектите, финансирани по Оператаивна програма "Конкурентоспособност" заедно с другия голям проект за изграждане на "София Тех парк".

Припомняме, че министърът на икономиката неведнъж е посочвал, че изграждането на газовата връзка със Сърбия има място в програмата. Въпреки това Стойнев заяви, че проектът е важен за България, той го е заварил и трябва да бъде изпълнен.

"Газовата връзка със Сърбия е с бюджет от около 100 млн. евро, още толкова са и за София тех парк". Бавно върви газовият проект. В него има едни резерви от 50 млн. евро, които днес изкарваме пред вас", заяви Юнал Тасим пред потенциалните кандидати за средства по програмата.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата "Технологична модеренизация в малки и сренди предприятия" е 97 791 500 лева. За тях могат да кандидатстват малки и средни фирми, регистрирани по търговския закон или по закона за кооперациите.  

Подаването на проекти е до 23 декември т.г. включително.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари