вторник, 12 ноември 2013, 7:58 ч.

Срещу BG-проекти

Пардю вижда в студентите лост за натиск

BNews.bg

Пардю вижда в студентите лост за натиск

Възможно е американското посолство да вижда възможност студентските стачки и окупации да бъдат лост за натиск върху правителството да не реализира проекта Южен поток. Това коментира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов след изненадващата визита на бившия американски посланик Пардю в окупирания СУ.

Няма логично обяснение присъствието на американския посланик Джеймс Пардю в окупирания Софийски университет.

Така лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов коментира изненадващото посещение на Пардю в окования с вериги СУ „Св. Климент Охридски“. Само фотообективът на BNews засне Пардю на излизане от сградата.

Шефът на воеводите изрази недоумението си от факта, че бивш американски посланик може да влезе в Университета при положение, че служителите са останали извън Ректората.

Ние, българите, винаги сме готови да свалим шапка на някой чужденец. Като ги гледам от 24 години тези, които ни управляваха, няма значение от партиите, като видеха чужденец и те си пожълтяват гащите от кеф, коментира пред BNews лидерът на ВМРО.

Пардю "изпра" тъмното минало на Бойко Борисов и затова подкрепата му за студентите е политическа, коментира в понеделник и Борслав Цеков пред BNews.

Според Каракачанов, това че студентите са пуснали в Университета бившия американски посланик, не им прави реклама.

Той припомни и че подкрепата, която ГЕРБ и Реформаторския блок са изразили за студентите не е тайна за никого.

Но каква е работата на бившия американски посланик да ходи там, честно казано не се досещам.

Окупацията нали е за всички, след като не може служителите да влизат, защо трябва да влиза бивш американски посланик? Каква му е играта и с каква цел влиза?,

попита още Каракачанов.

Той добави, че никога не е бил привърженик на теорията за големите заговори, но от друга страна –

американската позиция относно някои големи инфраструктурни проекти в България, свързани с руско участие – и по темата Белене, и по темата Южен поток, е ясна.

И ако американското посолство в тези студентски стачки и окупации вижда възможност да бъдат лост за натиск върху правителството да не реализира проекта Южен поток – възможно е да е и така, коментира Каракачанов.

Той добави, че нито американците, нито руснаците ги интересуват нашите икономически интереси и че в голямата шахматна игра ние дори не сме дори и пионки.

Нито в Москва, нито във Вашингтон има някакви лични сантименти и скрупули по отношение на българите. Но много, много директно, не знам, ще стане ясно, заключи лидерът на ВМРО.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Лос - 21:03, 12 ноем.

  Kaza червеният лост.

 • Гюро Михайлов - 14:05, 12 ноем.

  ГЕРБ са наели сръбски националисти за бой пред Народното събрание. Младежи от движението „ОТПОР", което свали режима на покойния Слободан Милошевич, са били наети от хора на Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Причината да се прибегне до участието на сърби, представящи се за студенти у нас, била в липсата на български възпитаници на вузовете, готови на провокации и ескалиране на напрежението. Освен чужденците, ГЕРБ агитирали и представители на футболните фенклубове, които да нажежат обстановката около Народното събрание. Няколко членове на агитките били забелязани още рано тази сутрин да чакат инструкции около Ректората на Софийския университет, а по-късно и в района на законодателния орган.

 • ПРЪДЛЬОТО - 13:08, 12 ноем.

  ЗАТОВА ЛИ ВЛЕЗЕ В СУ - ДА ПОДУЧИ СТУДЕНТИТЕ ДА ОКУПИРАТ ПАРЛАМЕНТА!!!

 • Гюро Михайлов - 13:07, 12 ноем.

  С окупацията и издигането на политически искания са нарушени фрапантно Закона за висшето образование, академичната автономия, академичната свобода, академично самоуправление и неприкосновеността на територията на университета. Освен това, ставаме свидетели на факта, че част от преподавателите са ангажирани политически в нарушение на чл. 115, ал. 2 от Правилника за устройството и дейността на Софийския университет „Свети Климент Охридски”. Защо Илчев не реализирате дадените му от Закона за висшето образование и Правилника на СУ, чл. 27, ал. 2, т. 7 правомощия, за да осигури свободен и безпрепятствен достъп до сградата на Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, нормално осъществяване на учебния процес и функциониране на администрацията. Ние сме коректни при плащане на нашите такси и искаме университета да ни отговори с коректност и законност.

 • Ivan Mihailov - 11:47, 12 ноем.

  Od koe vmro si ti be Krasimire kwo imash protiv amerikancite,da ne si od vmroto na panica i na vlahov...

 • Свобода за България! - 10:38, 12 ноем.

  азузнавачът-дипломат Джеймс Пардю, след като американците предвидиха неминуемия провал на Борисов, в следствие от масираната утечка на компромати каза още в 2011г. в прав текст: “Мисля, че Меглена Кунева ще бъде много добър президент…” С което ясно обозначи – на кой от купчината безродници залага УСА-та. Обаче номера не мина. Тази същата бъркачка на вътрешни конфликти и оранжеви революции, с крайно неудачната за негово съжаление пръдлива фамилия-Пардю, сега се опитва да бърка каши и в средите на окупаторите-талибани в София. И тоя номер няма да мине. Орело-раково-щукината формация на ККК – Кунева-Кънев-Корман е толкова пробита отвътре и толкова презирана заради очевидната си всеядност и безпринципност, че и флагмана на 6-ти американски флот – “Mount Whitney”, барабар с всите им лодки и платноходки да се тръшне тука: (1) “оранжева революция” в България НЯМА ДА ИМА. Набийте си го у кухите краварски тикви. (2) Окупантите – талибани, предвождани от нелегалните и легални революционни ядки на Дьорд Шорош, барабар с всите им шорошунди от продажните газетки, телевизии и радиоточки ЩЕ БЪДАТ ИЗРИТАНИ С ШУТОВЕ от университетите. (3) Башибозука на Корман и Дал и масата ислямисти, нахлули в България през последните години и месеци НЯМА ДА СИ УРЕДЯТ ТУКА ПОРЕДНИЯ КОСОВСКИ ВАРИАНТ. (4) Анклави от турско-циганско-арабско-еврейски или от какъвто и да е друг тип НЯМА ДА СЕ ОБРАЗУВАТ НА НАША ЗЕМЯ. (5) Пълзящата ислямизация на Българска нация – ненавиждаща на генно ниво ПЕТВЕКОВНИЯ турския поробител, НЯМА ДА СЕ СЪСТОИ. (6) Кланета и Либийски, Египетски и Сирийски “арабски пролети” и граждански войни в България НЯМА ДА ДОПУСНЕМ. Основния ви контингент от турци, които предпочитаха да са турци и дето бяха заритали да си правят Турска република от Родопите до Дунава беше СВОЕВРЕМЕННО ИЗПРОВОДЕН в Турция още по времето на соца. ====== И най-важното тънките ви тайни договорки с белязаното Горби НЕ СТРУВАТ ЗА НАС БЪЛГАРИТЕ И ХАРТИЯТА, НА КОЯТО СТЕ СЕ ПОДПИСАЛИ. Анадън-му Пардю ефенди ? Айде сега кажи едно “анадък” и се пръждосвай … ал палто и гит.

Напиши коментар

Коментари