вторник, 12 ноември 2013, 7:52 ч.

По пътя на Хаян

Нова буря доближава Филипините

BNews.bg

Нова буря доближава Филипините

Тропическата депресия „Зорайда” е достигнала територията на Филипините в района на град Давао. Очакват се ветрове със скорост до 55 км/час. 14 души са загинали, а 81 са ранени при преминаването на тайфуна „Хаян” във Виетнам.

Тропическата депресия „Зорайда” е достигнала територията на Филипините в района на град Давао,

предаде РИА Новости.

Стихията се движи на северозапад със скорост 30 км/ч. Според метеорологичната служба депресията, чиито ветрове развиват скорост до 55 км/ч, скоро ще се засили до буря и ще мине по пътя на опустошителния тайфун „Хаян”.

В 30 района на страната вече е обявено предупреждение за наближаване на буря. В някои от тях училищата са затворени.

Основната опасност са силните дъждове, които ще се излеят в радиус 150 километра от центъра на депресията. Бавното движение на стихията означава, че валежите ще бъдат по-обилни, което поражда заплаха за наводнения и свлачища, тъй като почвата вече е преситена с влага.

Тайфунът "Хаян" в края на миналата седмица нанесе потресаващи щети на филипинските острови. По последни официални данни броят на загиналите вече е 1800 души.

Националната служба за гражданска защита на страната потвърди, че 1660 души са загинали в източните части на страната, които попаднаха на пътя на първия и най-мощен удар на стихията.

82 души са все още в неизвестност, а 2500 души са с различни наранявания.

Във Виетнам 14 души са загинали, а 81 са ранени при преминаването на тайфуна „Хаян” предаде Ройтерс.
 
Според данните на властите четирима души са в неизвестност. Тайфунът е потопил близо 2000 къщи под вода, а електрозахранването в северните провинции е прекъснато.


* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари