вторник, 12 ноември 2013, 13:13 ч.

Разграничаване

US-мисията: САЩ нямат общо с визитата на Пардю

BNews.bg

US-мисията: САЩ нямат общо с визитата на Пардю

Посолството на Съединените щати в България и Държавният департамент нямат нищо общо с пребиваването на посланик Джеймс Пардю в София, заявиха за BNews.bg от дипломатическото представителство.

Посланик Джеймс Пардю е в България като частно лице, увериха от американското посолство у нас.

Посолството на Съединените щати в България и Държавният департамент нямат нищо общо с пребиваването на посланик Джеймс Пардю в София,

категорично заявиха за BNews.bg от дипломатическото представителство.

Вчера американският дипломат, посланик на САЩ в България от 2002 г. до 2005 г., беше щракнат само от BNews на излизане от Софийския университет, окупиран от студенти.

Вратите на Университета се отвориха за него в момент, в който достъп до сградата нямат много кандидат-вишисти, преподаватели и служители. Самите студенти, блокирали сградата, разказаха по-рано във вторник пред BNews, че бившият посланик ги е посетил, за да ги поздрави в лично качество. 

Дипломат от кариерата, по време на мандата си в София Джеймс Пардю следеше в развитие присъединяването на България към НАТО и Европейския съюз.

Пардю е известен с ангажираността си с политическите процеси на Балканите и на него му се приписва заслуга като преговарящ за мира в Македония, постигнат с Охридското споразумение през 2001 г.

В периода 1996-1999 г. ръководи програмата в Босна за военно и гражданско обучение и е преговарящ за мира, сключен с Дейтънското споразумение.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Obi - 16:25, 12 ноем.

  Кой вярва на лъжливите американци които преследват користни политически интереси. България трябва да изгони посланника на САЩ.

 • СБОГОМ ГЕРБЕРУГИ - 13:48, 12 ноем.

  В момента янките си правят поредния експеримент, който осъществиха в Египет, Либия и всичко онова, което се дефинира като “арабска пролет”… В рамките на проводника на американските интереси в България, освен Мутрата Борисов, а именно в структурата на Реформаторския блок, се намира и партията на ислямиста Реджеп Таип Ердоган в България, а именно формацията на Корман Исмаилов и Касим Дал!…

 • СБОГОМ ГЕРБЕРУГИ - 13:48, 12 ноем.

  От пет месеца насам американските подлоги в страната като ГЕРБ и Реформаторския блок търсят смяна на правителството, което предпочете Европейския път за развитие на България!Американският път не е Европейският път на държавата! Мога само да припомня последните анти-американски действия на водещите Европейски държави спрямо шистовия газ и тоталното подслушване на политици и граждани от Европейския съюз!…

 • червена баба - 13:47, 12 ноем.

  След визита на Джеймс Пардю в окупирания Ректорат, ситуацията в страната става пределно ясна, макар че това нещо го повтарям вече пет месеца…Зад маската на борбата за морал в политиката стоят американските стратегически интереси на “Шеврон” и добива на шистов газ в България! Окупацията на Университета е поредната ескалация на напрежението, което цели свалянето на правителството, подписало европейския проект “Южен поток”!

 • червена баба - 13:46, 12 ноем.

  Явно е, че другарят Пардю е обещал на окупаторите светли перспективи в САЩ, поради което тези кретени въобще не ги интересува бъдещето на нормалните студенти в Университета!… Това е положението, уважаеми дами и господа!

 • червена баба - 13:46, 12 ноем.

  Зад американските интереси стоят ГЕРБ и Реформаторския блок, които са и партийните идеолози на протестите и окупацията – Мутрата Борисов като американски човек, Меглена Кунева, която лично Джеймс Пардю подкрепи преди време, ДСБ и Радан Кънев, да не говорим за откровенният идиот Плевнелиев, за който обядването с Барак Обама е висш политически успех! А конкретните пионки за реализацията на тази цел са онези същества, носещи имената Асен Генов, Антоанета Цонева, Владо Йончев и останалата сволоч от американските НПО-та!

 • А - 13:43, 12 ноем.

  ТА КАКВО ЩЕ КАЖАТ САЩ,НИЕ ПОДКРЕПЯМЕ СЪСИПВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ ЛИ?ТОВА КОЕТО НАПРАВИ ВЧЕРА ПАРДЮ,ТРЯБВА ДА Е ГОЛЯМ ПРЕДУПРЕДИТЕЛЕН ЗНАК ЗА ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ И НАРОДА НИ!,САЩ НИ ПОДГОТВЯТ ЗА ВЪТРЕШЕН КОНФЛИКТ,ЗАЩОТО СМЕ РАЗЕДИНЕНИ И ОМРАЗАТА Е ЕДИНСТВЕНОТО КАЧЕСТВО КОЕТО НИ ОБЕДИНЯВА!ЮМУЦИТЕ КАКТО НА ПЛАКАТИ,ТАКА И В ПРЕКИ ЖЕСТОВЕ НЕ ВЕЩАЯТ НИЩО ДЕМОКРАТИЧНО,А НАСИЛИЕ И ДИКТАТУРА!Е КАКВО АРАБСКА ПРОЛЕТ ЛИ ЩЕ ПРАВИМ,ТОЛКОВА ЛИ СМЕ НЕГРАМОТНИ?

 • СВОБОДА ЗА БЪЛГАРИЯ! - 13:41, 12 ноем.

  Разузнавачът-дипломат Джеймс Пардю, след като американците предвидиха неминуемия провал на Борисов, в следствие от масираната утечка на компромати каза още в 2011г. в прав текст: “Мисля, че Меглена Кунева ще бъде много добър президент…” С което ясно обозначи – на кой от купчината безродници залага УСА-та. Обаче номера не мина. Тази същата бъркачка на вътрешни конфликти и оранжеви революции, с крайно неудачната за негово съжаление пръдлива фамилия-Пардю, сега се опитва да бърка каши и в средите на окупаторите-талибани в София. И тоя номер няма да мине. Орело-раково-щукината формация на ККК – Кунева-Кънев-Корман е толкова пробита отвътре и толкова презирана заради очевидната си всеядност и безпринципност, че и флагмана на 6-ти американски флот – “Mount Whitney”, барабар с всите им лодки и платноходки да се тръшне тука: (1) “оранжева революция” в България НЯМА ДА ИМА. Набийте си го у кухите краварски тикви. (2) Окупантите – талибани, предвождани от нелегалните и легални революционни ядки на Дьорд Шорош, барабар с всите им шорошунди от продажните газетки, телевизии и радиоточки ЩЕ БЪДАТ ИЗРИТАНИ С ШУТОВЕ от университетите. (3) Башибозука на Корман и Дал и масата ислямисти, нахлули в България през последните години и месеци НЯМА ДА СИ УРЕДЯТ ТУКА ПОРЕДНИЯ КОСОВСКИ ВАРИАНТ. (4) Анклави от турско-циганско-арабско-еврейски или от какъвто и да е друг тип НЯМА ДА СЕ ОБРАЗУВАТ НА НАША ЗЕМЯ. (5) Пълзящата ислямизация на Българска нация – ненавиждаща на генно ниво ПЕТВЕКОВНИЯ турския поробител, НЯМА ДА СЕ СЪСТОИ. (6) Кланета и Либийски, Египетски и Сирийски “арабски пролети” и граждански войни в България НЯМА ДА ДОПУСНЕМ. Основния ви контингент от турци, които предпочитаха да са турци и дето бяха заритали да си правят Турска република от Родопите до Дунава беше СВОЕВРЕМЕННО ИЗПРОВОДЕН в Турция още по времето на соца. ====== И най-важното тънките ви тайни договорки с белязаното Горби НЕ СТРУВАТ ЗА НАС БЪЛГАРИТЕ И ХАРТИЯТА, НА КОЯТО СТЕ СЕ ПОДПИСАЛИ. Анадън-му Пардю ефенди ? Айде сега кажи едно “анадък” и се пръждосвай … ал палто и гит.

 • ТОЯ ДЪРТ - 13:39, 12 ноем.

  ПЪРДЯЛНИК ДА СИ ХОДИ ОТ КЪДЕТО Е ДОШЪЛ! НЕЗАБАВНО!

 • ПРЪДЛЬОТО - 13:38, 12 ноем.

  ЗАТОВА ЛИ ВЛЕЗЕ В СУ - ДА ПОДУЧИ СТУДЕНТИТЕ ДА ОКУПИРАТ ПАРЛАМЕНТА!!!

Напиши коментар

Коментари