вторник, 12 ноември 2013, 16:59 ч.

Кампания на ООН

300 милиона долара били нужни за Филипините

BNews.bg

300 милиона долара били нужни за Филипините

ООН обяви, че започва да набира средства за възстановяване на пострадалите от тайфуна "Хаян" райони във Филипините. Представител на Световната организация призова донорите към щедрост.

ООН започва кампания за събиране на средства, с които да помогне за възстановяване на районите, пострадали от тайфуна "Хаян" във Филипините.

Островната държава се нуждае от 301 милиона долара, за да се помогне на хилядите засегнати от стихията.

Това предаде АФП като цитира официален източник от ООН.

Във връзка с кампанията за набиране на средства в Манила пристигна Валери Амос, заместник генералния секретар на ООН по хуманитарните въпроси.

„Заедно с филипинското правителството поставихме началото на план за действие. Той е насочен към осигуряване на храните, здравеопазването, хигиената, подслоняването, отстраняването на отломките, както и за защита на най-уязвимите хора. Много се надявам нашите донори да бъдат щедри”,

каза Валери Амос пред журналисти във филипинската столица.

Има опасения, че 10 хиляди души са загинали от стихията, опустошила в петък централните части на страната.

По данни на ООН повече от 11 милиона души са били засегнати от унищожителната буря, а 673 хиляди са били принуденни да напуснат разрушените селища.

Няколко държави вече изпратиха свои кораби с хуманитарна помощ, но лошото време затруднява нейното разпределение.

 

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари