сряда, 13 ноември 2013, 8:09 ч.

Лична позиция

Студентите провокираха полицаите и после се жалваха от репресия

BNews.bg

Студентите провокираха полицаите и после се жалваха от репресия

Студентската окупация, така и така незаконна, но нестихваща, се опита да прерасне в революция на жълтите павета и се оцапа с кръв. Необуздани и дирижирани млади хора тичаха около парламента, за да си търсят повод да се сбият с полицаите, а после да се жалват от репресия и полицейско насилие.

12 ноември 2013 г. вероятно ще остане в историята.

Емблема на простотията, беззаконието и липсата на уважение към всичко!

Обсаждането на аудитории, преминало през заключване с катинари на Ректората на Софийския университет и излязло на улицата, се опита да заприлича на революция.

А всяка революция не може да мине безкръвно.

Затова и академичната младеж, напомпана повече с адреналин, отколкото с ум, насъсквана от определени политически кръгове, (които дори не се посвениха да излязат също на улицата), прецени, че е крайно време за директен сблъсък с полицията.

Униформените, които дни наред не получиха заповед да арестуват незаконните окупатори и да се приключи с анархичните им изпълнение и своеволия, на първа линия тушираха отдавна изпусналите всякаква мярка младежи.

"Институционално не е добре да се коментира по този начин, но колегите много изтърпяха, а в други държави знаем как се действа в такива ситуации.",

коментираха изпънатите на предна линия от всякакъв калибър служители от вътрешното министерство.

Окупаторите пък, забравили какво е ред и закон, блъскаха, трошиха,  скачаха по полицейски коли, а в редките секунди на тишина, се оплакваха, че срещу тях се упражнява полицейско насилие. Жалко за малкия брой идеалисти сред тях.

От Столична община категорично заявиха за BNews, че за

нито една секунда от обиколките, скандиранията и препречванията на централните столични улици, не е искано разрешение и не е давано такова на студентите.

Не стана ясно, защо никой от ръководството на университета не се осмели да се обърне към правоохранителните органи, които да си свършат работата и да спрат незаконното затваряне на сградата на СУ. От какво всъщност ги е страх ректорът и заместниците му, щом оставиха желаещите да учат отвън вратите, заедно с администрацията.

За сметка на това пък вътре бе допуснат бившия американски посланик Джеймс Пардю, когото единствено фотообективът на BNews успя да заснеме.

Дипломатът от САЩ е добре запомнен у нас с постоянните си критики и намеса във вътрешните дела на държавата ни.

Надали е случайна "личната" визита на Джеймс Пардю при окупаторите и едва ли е била само за да изрази подкрепа, след като стоя при студентите повече от 40 минути.

Посолството на САЩ у нас се дистанцира от срещата на Пардю.

Ясно е, че няма да признаят, че Щатите явно се опитват да дирижират процесите у нас.

Ясно е също, че всъщност Джеймс Пардю упражнява политически натиск над управляващите по този начин и че зад посещението му прозират лобистки икономически интереси.

Заигравката с неуправляемите вече протестиращи ще излезе прескъпо на всички.

Точката трябваше да е сложена отдавна, но при нас винаги се чака фатален край, за да реагират институциите.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • ти да видиш! - 12:45, 08 дек.

  бареков с офшорка - 12:44, 8 дек НАП - 12:43, 8 дек Ето малко инфо от справката при нас: КРАУН МЕДИЯ: представител и член на борда на директорите Николай Бареков - ЕГН 72101644....капитал: 41382500, Кипър - четете ка-п--утници:-)))))))

 • 1 - 12:12, 08 дек.

  О-о-о, ла--йнярите б--ю-рек--ови, нещо май ви сритаха международно наскоро, и ви показаха от киев ,че не ставате за нищо и не искат да имат нищо общо с вас:-))) не обиждайте студентите, - не сте дорасли да им давате оценка...Срамувайте се от народа си, лайняри, защото украинците излязоха да се защитят от комуноидното си русофилско правителство, а българите спят под смрдъливия комунистически юрган! Докато има продажници като вас, България никога няма да бъде нормална държава, защото нормалните хора защитават правото си да не ги мародерстват комуноиди!!!!!!!!!!!!!!

 • боби - 13:13, 13 ноем.

  Добър анализ.Викащите мислят,че ще ги търпят някъде по света- да мятат яйца по сгради на институции,да се качват върху коли на депутати,по заповед на мутри.

 • XXX - 10:10, 13 ноем.

  Лидке, Лидке, то има слаганае, ама твоето е свръх всичко. Евала!!!!

 • неутрален - 09:20, 13 ноем.

  Най после смислен коментар.Що за човек ще скача над движещи се коли,явно е дрогиран.

 • baba znae - 08:42, 13 ноем.

  бареков се опита да бъде диригент, но стана клоун

Напиши коментар

Коментари