сряда, 13 ноември 2013, 7:57 ч.

Под обсада

След атаката - парламентът осъмна с метална ограда

BNews.bg

След атаката - парламентът осъмна с метална ограда

Сградата на Народното събрание осъмна обградена от солидни метални черни огради. Те са сменили решетестите ограждения, които бяха съборени и отнесени от протестиращите във вторник вечерта.

Сградата на Народното събрание осъмна в клетка. Тя е обградена от солидни метални черни огради.

Те са сменили решетестите заграждения, които пазеха доскоро парламента по време на протестите. Снощи, обаче, те бяха съборени и отнесени от хората, участвали във вечерната окупация на студентите.

Освен плътната ограда, около парламента от рано сутринта стои и традиционният полицейски кордон.

При униформените преди осем часа в сряда пристигна главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той обясни, че стикова с колегите си действията на полицията.

Както BNews съобщи снощи при вечерния протест пред Народното събрание напрежението ескалира. Металните заграждения около сградата бяха съборени от протестиращите и те останаха лице в лице с полицаите.

Униформените направиха плътен кордон, за да предотвратят щурм на парламента.

Протестиращи пък взеха част от загражденията й ги пренесоха на кръстовището на Ректората.

Полицаите не отвърнаха на провокацията. Те стояха с вдигнати щитове в 7 редици един зад друг.

По-късно униформените се врязаха сред протестиращите, изтласкаха ги на групи и така разпръснаха протестиращите.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • студент - 11:00, 13 ноем.

  Сериозно притеснение буди фактът, че нашият народ е загубил способността си да мисли логично.Тези протести ,ще останат като най-тъпите в историята на България! Тези така наречени „ранобудни студенти“ ще бъдат определяни като , най-“заспалата“ част от обществото , защото не разбират в какъв „капан“ са се хванали и са хванати именно от тези срещу които се „борят“!!!!!!!!?!?!?!

 • нормален - 10:57, 13 ноем.

  Има много често акции , които препоръчват "единствен начин" - "всички партии вън от политиката" ,нарочно и целенасочено като включват и ПП АТАКА , която не е била никога в управлението на държавата и, която въпреки всичко упорито се е опитвала да защитава българския интерес , респективно на българските граждани.Но проблемът не е толкова в партиите, колкото в морала на политиците и техния професионализъм и патриотизъм. А моралът е продукт на следването на предпочетената философия, на възприетата като мотивация ценностна система. А такъв професионализъм и патриотизъм е показвал не веднъж Волен Сидеров!

 • българин - 10:55, 13 ноем.

  Аз от колко време ви повтарям , че протестите не са насочени в правилна посока умишлено . Приятели , Уважаеми Българи , кога ще се научите да мислите правилно ! Не е важно кой е прав , а ми кое е правилно ! Научим ли се да мислим в правилна посока , то никой политик няма да смее така нагло да се подиграва с народа , както това става вече повече от 24 години!!!!!! Целта е да се елиминира АТАКА и да си монополизират влиянието над народните маси , ама кой да мисли ........... БСП=ГЕРБ=ДПС=НДСВ=СДС=ОДС=РЕФ.БЛОК

 • Един - 10:53, 13 ноем.

  Уважаеми Гого, подхождам с респект, тъй като сте на три пъти моята възраст. Логичното обяснение на ситуацията е много просто - България по документи е демократична държава от 24 години, на практика обаче, все още говорим за ДС, социализъм, комунизъм, обвързаност с Русия. Ние младите не се борим да върнем Борисов на власт, както ни обвиняват всички. Аз лично не смятам, че една личностна партия е здравословна за страната. Аз съм фен на идеите и движенията, не на личностите. Аз съм десен човек. Имам добро образование, имам добра професия, която ми позволява да имам висок жизнен стандарт на фона на масата. Аз не се боря за пари, аз съм достатъчно квалифициран, за да си ги изкарвам сам. Аз се боря за бъдеще. Не желая да създам семейство в една прогнила държава, която се лута между запада и изтока. Хем да сме в Европа, хем да пушим в заведенията. Аз се боря със зъби и нокти срещу посредствеността и простотията. Така сме всички. По площада виждам много мои колеги от университета, много приятели с добър доциален статус, добро образование, които се борят... да не емигрират. Разбирате ли, искаме да останем. Но живота е един... не искаме да го изживеем като нашите родители в "преход". Искаме най-после една европейска България. Искаме минимална държава, която да работи в полза на обществото. Искаме да скъсаме със социалистическото си минало и манталитет. Искаме да живеем като европейци. За нас това е вече на живот и смърт. Или ще стане тук, или си стягаме куфарите, както вече много наши приятели и близки направиха.

 • gogo - 10:33, 13 ноем.

  На 74 години съм, не съм се смятал на младини за гениален, не съм такъв и сега! Нямам никакво логическо обяснение на случващото се в страната. Например, не смятам за нормално обвинението към Орешалски за литарфичност в управлението му и то не от когото и да е , а от Борисов /какъв гьонсуратлък/, от Кунева/ идеалния демагог и самовлюбена кокона/, Цветанов/ какъв интелект , чистота на съвестта/, Корман и Дал/първи реформатори/ Необяснимо за мен и дясната ориентираност, която е модерно да се споделя, независимо от това дали си клошар в Столицата, беден студент, зелен деятел или нрасив протестиращ или пожлупарцалив старец с вувузел в устата, обикалящ буквално като муха без глава в района на "справедливите" протести и в почивките от свернята да се дере с пълно, но гладно гърло "оставка". За какво оставка, катво ще направят след тази оставка, кой ще бъде управител или касиер на новопостроения "реформаторски" блок! На този въпрос даже самата интелигентност, Кунева, не е в състояние да даде смислен отговор - защо, например тя смята , че превъзхожда Орешарски и , ако да с какво!

 • mite - 10:29, 13 ноем.

  Днес метални огради утре Великата китайска стена ще построят около Парламента само за да са на власт

 • Един - 10:24, 13 ноем.

  Сигурно ще се бетонират преди да сдадат властта... нещастници!

 • baba znae - 09:14, 13 ноем.

  правилно. за депутатите метална ограда. и раирани костюми

 • Новият - 08:32, 13 ноем.

  ДС=БКП=БСП=ДПС=СЪДЕБНА СИСТЕМА=АТАКА=ДСБ=МАФИЯ=ОЛИГАРХИЯ ДС=БКП=БСП=ДПС=СЪДЕБНА СИСТЕМА=АТАКА=ДСБ=МАФИЯ=ОЛИГАРХИЯ ДС=БКП=БСП=ДПС=СЪДЕБНА СИСТЕМА=АТАКА=ДСБ=МАФИЯ=ОЛИГАРХИЯ

Напиши коментар

Коментари