сряда, 13 ноември 2013, 11:49 ч.

След подигравки

Смениха мръсно име на дете от Русе

BNews.bg

Смениха мръсно име на дете от Русе

Емигранти от Русе в Белгия се принудиха да прекръстят малолетния си син, за да не се оприличава с "ескремент".

Родители се видяха в чудо и поискаха от Районния съд в Русе да прекръсти детето им.

Причината е, че името му се оказва, че означава "екскремент" на френски език. А семейството живее от години в Белгия, където малолетният им син тръгва на детска градина. В съобщението на съда в Русе не се уточнява как се е казвало момчето, нито какво е новото му име.

Ясно е само, че

след гражданското дело малчуганът М.Д.Т. вече се казва Д.Д.Т.

Съдебното решение не подлежи на обжалване и трябва да се отрази в общинския регистър.

Преди да отидат в съда, родителите ходяли и до общината, където също им влезли в положението и приели молбата им за "основателна".

Българските емигранти са предупредени от учителката в забавачницата, че ще се подиграват с детето им още докато го записват. Тя им обяснява, че преведеното му име на френски език като официален в Белгия е "мръсна дума".

Трагедията настъпва след няколко дни, когато българчето започва да разбира как му викат връстниците и се връща разплакано вкъщи.

Момченцето даже започва да се идентифицира с името си, въпреки че майка му и баща му го наричат другояче. Адвокат ги посъветва да се обърнат към съда, за да не се травмира повече хлапето и родителите хващат самолета за България.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Be_google - 13:16, 13 ноем.

    Вероятно е бил Метин, а мерт, или мерде е обидата на френски, или някой от местните диалекти....предполагам е бил дете на наши турци, или роми

Напиши коментар

Коментари