сряда, 13 ноември 2013, 13:31 ч.

Разрез със закона

ДНСК: Незаконният лифт на Пампорово да се махне!

BNews.bg

ДНСК: Незаконният лифт на Пампорово да се махне!

ДНСК състави акт на „Пампорово“ АД, с който са образувани административни производства за спиране на строителството и за премахване на вече изградените съоръжения и обекти за незаконния лифт в Пампорово.

Проверка на ДНСК в курорта Пампорово е установила незаконен строеж на лифт „Двата моста“,

извършен от „Пампорово“ АД.

Това се посочва в писмо на началника на ДНСК арх. Николай Христов до Сдружение „Синята планета“ (прочетете писмо тук), съобщават от екоорганизацията.

Припомняме, че дружеството, строило лифта, е собственост на банкерката Цветелина Бориславова, собственик на Българо-американската кредитна банка.

В протокола на работната група на Дирекция за национален строителен контрол от 6 ноември 2013 г., която е извършила обследване на място, е описано, че към момента на проверката не са налице одобрени инвестиционни проекти от главния архитект на община Смолян.

Установен е незаконен строеж на лифт „Двата моста“ в Пампорово в землището на село Стойките,

без необходимите одобрени инвестиционни проекти и без издадено разрешение за строеж.

На „Пампорово“ АД е съставен акт, с който са образувани административни производства за спиране на строителството и за премахване на вече изградените съоръжения и обекти. За проверката и акта са уведомени Главен инспекторат на Министерски съвет, Министерство на инвестиционното проектиране и Министерство на земеделието и храните. Тя беше възложена от Главния инспекторат на МС след сигнал от страна на сдружение „Синята планета“.

Миналата седмица изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по горите Григор Гогов обяви, че

извършената незаконна сеч в Пампорово е дадена за разследване на прокуратурата.

Агенцията се е сезирала и е започнала мащабна проверка в курорта от регионалната дирекция по горите в Смолян. Всичко, което не е в рамките на закона щяло да бъде обявено официално.

Вече има резултати от проверката на Пампорово относно извършени неправомерно сечи, съставени са протоколи, които са изпратени на прокуратурата за разследване, казва Гогов. Установено е, че са изсечени немаркирани дървета в рамките на около 10 декара. Те се намират около основната площ, където се извършват сечите за изграждането на нови ски писти и лифтове.

Екосдружението наскоро алармира и че самото дружество „Пампорово” АД признава за незаконно ползване

на държавна земя и лифтове.

В докладна записка на София Цанкова, член на съвета на директорите на „Пампорово” АД до собственика Цветелина Бориславова се казва, че трябва да бъдат решени проблемите, свързани с правното основание за ползване на земите от ДПФ (Държавен поземлен фонд), узаконяването на системата за изкуствен сняг, получаването на права за горна станция и 6 стълба на лифта на Стойките, както и приключване на процедурата по продажба на горна станция и трасе на лифта на двата моста.

Вижте изброените в докладната записка скандални изводи тук!

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • стинка - 17:41, 14 ноем.

  Айде един по един на тия олигарси като Цветели на Бориславова (БАКБ) И Иво Прокопиев ще им излезе на бял свят какви ги вършат задкулисно!

 • Капчица - 15:02, 14 ноем.

  БАКБ рекетира хората в Пампорово и Смолян! Направете интервюта с хората и ги накарайте да говорят! Стига толкова са търпяли хората цинизма на тая пача и "зелените" й подлоги!

 • Нино - 16:53, 13 ноем.

  Да, вярно е! Всичко на Пампорово е незаконно, а тази жена тормози целия дребен бизнес в района и се опитва да го унищожи!

 • Пипон - 16:24, 13 ноем.

  Бориславова командва мафията!!! И мафиоткста и банка БАКБ е пълна с кървави пари!

 • Лея - 15:50, 13 ноем.

  Целият курорт е незаконен, имаше писмо преди месец, в което Бориславова иска да узаконят всичко и вътре пише, че няма нито едно законо съоръжение! Защо не махнат всички лифтове, ДНСК да ги задължи!

 • Джаро - 14:39, 13 ноем.

  Зелените мълчат, защото Цветелина Бориславова ги храни. Тя им дава пари и им казва срещу кой проект да крещят и срещу кой не. Освен това си задай и въпроса защо Дневник и КАпитал мълчат по темата. Там си имат политика да не я закачат Бориславова и да и играят по свирката. За сметка на това тези сайтове водят битка с другите ни курорти

 • Мия - 14:32, 13 ноем.

  Сега ми е интересно защо "зелените" и в частност Тома Белев мълчат?

Напиши коментар

Коментари