четвъртък, 14 ноември 2013, 6:43 ч.

Конкуренция

Наши таксиджии се бият за клиенти в Букурещ

BNews.bg

Наши таксиджии се бият за клиенти в Букурещ

Нелоялна конкуренция и оредели клиенти за Русе и страната изнервят шофьорите на летище "Хенри Коанда". Само 2 превозвачески фирми в крайдунавския град имат международен лиценз за превоз в чужбина.

Таксиджии от Русе са се сбили на летище "Отопени" кой да качи клиенти от Букурещ до крайдунавския град,

съобщиха очевидци на мелето. Румънски полицаи прекратили "българската работа" с предупредителен протокол, след като шофьорите декларирали, че само искали да се разкършат.

Нелоялната конкуренция за клиенти открай време изнервя таксиметровите фирми в Русе, обясниха работещи в бранша. С разрешителното им и стикера от общината жълтите коли могат да въртят курсове до Букурещ, но за обратния маршрут трябва да имат международен лиценз за превоз в чужбина.

Напълно редовни обаче са само 2 фирми в крайдунавския град.

Всички останали таксиджии разчитат, че румънската полиция няма да им проверява документите,

ако не ги засече в нарушение на пътя. "Иначе трябва да се върнем празни, а на летището ни скубят за такси и престой", обясниха шофьори.

Освен обозначените коли, има и "цивилни", които карат нелегално хора само по предварителна заявка. Тях няма как да ги хванат, защото винаги могат да обяснят, че правят услуга на познати.

"Дори да има жалба, нередовни таксита могат да се засекат в Гюргево, преди да минат Дунав мост", уточни шефът на областната дирекция на ДАИ в Русе Валентин Атанасов. Проверките трябва да се съгласуват с гранична полиция и румънските власти, за да може съставеният акт за нарушение на чужда територия да издържи в съда.

Цената от Букурещ до Русе в момента е 90 лв., а при т.нар. групови совалки могат да се договорят пакетни отстъпки.

"Копърките" свалят тарифата на 80 лв., без да включват таксиметровите апарати. Ако не се уредят с клиенти, шофьорите гледат да избият парите с доставки на лекарства или пакети за куриерски фирми.

Справка в община Русе сочи, че по издадените стикери регистрираните таксита са се свили под 600. Нелегалните копърки са изчезващ вид, защото се прочистват на стоянките от самите таксиджии. Те разчитат предимно на нощни курсове с пристигащи пътници от централна гара или клиенти по заведения.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари