четвъртък, 14 ноември 2013, 7:29 ч.

Наливат асфалт

Вадят паветата около Руски паметник

BNews.bg

Вадят паветата около Руски паметник

Асфалт ще смени паважа в района на Руски паметник в столицата. Засега 4000 софианци подкрепят проекта на Столична община.

Асфалт ще смени паважа в района на Руски паметник в столицата.

Жителите на София могат да гласуват до края на ноември в анкета каква да бъде настилката на кръговото кръстовище край монумента. Запитването е качено в блога на Столичната община, който е на адрес blog.sofia.bg.

До момента над 4000 софиянци са дали своя глас като асфалтът води убедително над павето, пише "Монитор".

Кръговото кръстовище при Руски паметник е едно от  най-шумните в почти 2-милионния град заради едропаважната си настилка. Това е причината Столична община да подготви проект за ремонт на трасето.

Този път обаче от кметството са решили, преди да сменят калдъръма, да се допитат до гражданите.

Причината е, че преди време столичани излязоха на бунт заради смяната на паважа по улица „Цар Иван Асен”.

Плановете на общината са напролет вече да има избран изпълнител, който да започне работа.
Предстоящата реконструкция ще превърне трасето в класическо кръгово, а трамваят ще излезе от площада и ще заеме крайните югоизточни пространства. Около бул. „Скобелев” и „Македония” ще се изгради и нова велоалея.

Пространството около езеро „Ариана” ще грейне с нови плочки догодина.

Тогава ще започне ремонтът на най-големия парк в столицата - Борисовата градина. Столичната община е обявила обществена поръчка за избор на изпълнител на проекта. Ще бъдат обновени изцяло 5200 кв. метра декоративна настилка около езерото, както и 2400 квадрата тротоари. По пешеходните зони ще бъдат монтирани гранитни плочи и паваж.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Даме Груев - 18:13, 21 ноем.

  Добре, че са неравностити - иначе ще се блъскат всяка минута... Там е добре да бъде на две нива.

 • крмрфргр - 21:47, 19 ноем.

  Извинете, ама това кръстовище е едно от най-окаяните в София! Преминаването през него е истинско премеждие! Първо - правилата, които важат на него не отговарят на стандартните за кръгови кръстовища и е адски объркано кой откъде идва, откъде има предимство (особено за хора, които по-рядко минават през това място), знаци няма никъде, самото кръстовище е огромно и поема огромен поток от автомобили! Второ - тоя трамвай, който цепи през средата на пътя е просто убиец, успоредно има няколко пешеходни пътеки (на които аз като нормален пешеходец в София не бих пресякъл никога!!!)! Трето - настилката е трошач на всякакви окачвания! Няма едно равно място, паветата около трамвайната линия са много издигнати нагоре, за разлика от другите, които са на по-малко от метър от тях, в които има зейнали ями, адски разбито и неравно е!!! Това е някаква подигравка! Трябва да се направи качествено (и разумно пресметнато според трафика) кръстовище, което между другото би могло да има много по-голяма пропускливост, тъй като сега е доста недомислено конструктивно, а и част от самото кръстовище се ползва за паркинаг и стоянка на таксита!!! ВМЕСТО ДА СЕ ПОЛЗВА ЗА ПЪЛНОЦЕННИ ЛЕНТИ ЗА ДВИЖЕНИЕ!!! ЕБАСИ! Категорично съм за ремонт и за изграждането дори на двуетажно кръстовище! Трябва да се оправи цялото локално и самия Борис 3 по цялото си продължение, че е просто страшно и смешно!!!

 • Чоко - 13:49, 14 ноем.

  Аз вече гласувах за асфалт. Тия павета там са излишни. И от бул. Цар Борис III също трябва да се махнат. Да ги ползват за ремонт на паважа по малки улици.

 • юри - 12:58, 14 ноем.

  Какво се има предвид с паваж? Да си остане сегашният паваж или да се сложи нов с големи, равни павета, които ще поддържат приличния вид на кръговото в пъти повече от асфалта?

 • dfgrs - 11:42, 14 ноем.

  Някоя приближена фирма добре ще се облажи.Едно паве в ЕВРОПА СТРУВА ЕДНО ЕВРО.Ще ги продадат и двойна печалба -едно ще и платят за работа и второ - от паветата.Въобще навсякъде далавери и корупция в Соф. община

Напиши коментар

Коментари