петък, 15 ноември 2013, 6:42 ч.

Срам!

Виртуозен музикант мете МОЛ

BNews.bg

Виртуозен музикант мете МОЛ

Инструменталист от класа на "Биг-бенд Русе" и носител на "Сребърна лира" на Съюза на българските музикални и танцови дейци в България заработва допълнително, защото взима под средната заплата.

Музикант от Общинския духов оркестър в Русе премита МОЛ, за да оцелее.

Виртуозният инструменталист Данаил Ненков е носител на приза "Сребърна лира" на Съюза на българските музикални и танцови дейци в България, но получава 545 лв. По толкова вземат 77% от щатните музиканти с висше образование в "Биг бенд - Русе".

След 6% увеличение, за което се смилиха общинските съветници в местния парламент, от 1 януари догодина оркестрантите вече ще се разписват срещу 567 лв. на месец. Обясненията са, че парите в бюджета не стигат.

Почти всички музиканти свирят със свои инструменти или ползват взети назаем, признават от кметската управа.

Остарялата материална база на Биг бенда ще се обнови догодина с предвидените 8000 лв.

за музикални инструменти. Общината ще отпусне и 2000 лв., за да се преиздаде аудиодиск на оркестъра. Двете СD-та са с платени рекламни авторски права, но оркестърът не може да ги продава.

На този фон "Биг бенд - Русе" беше удостоен с най-престижното отличие "Златна лира" на Съюза на българските музикални и танцови дейци в България. Съставът с 50-годишна история е номиниран и за "Кристална лира", като единствен духов оркестър в тази категория.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари