петък, 15 ноември 2013, 10:26 ч.

Възпитание на чувствата

Ученичка преби даскалица заради спрян кючек

BNews.bg

Ученичка преби даскалица заради спрян кючек

16-годишна тийнейджърка скочила на учителката, защото й прекъснала танца и прибрала джиесема. Саморазправата се разиграла пред очите на цял автобус с деца.

Разюздана ученичка от закрития дом за сираци "Райна Гатева", в Русе, "излежа" едногодишен надзор

от обществен възпитател заради пребита даскалица.

16-годишната М. И. Х. беше въдворена за 6 месеца във ВУИ "Христо Ботев" в село Подем от районния съд, който я осъди да се извини на малтретираната учителка и нейна колежка като свидетел на саморазправата.

Наказанието по чл. 325, ал. 1 от НК за хулиганска проява е по Закона за противобществените прояви на малолетни и непълнолетни, уточниха от прокуратурата. Въргалът се разиграва след грозни псувни и закани пред очите на връстници на тийнейджърката, докато училищният автобус ги превозва до вкъщи.

Тийнейджърката си пуска кючек по мобилния телефон и рипва да се кълчи между седалките.

Учителката се ядосва, че момичето не спира музиката и ѝ прибира джиесема с обещанието да ѝ го върне, щом стигнат сиропиталището. 16-годишната пък се вбесява, че са ѝ прекъснали танца и хваща даскалицата за врата. Докато шокираната жена се усети, възпитаничката ѝ започва да я налага с юмруци. Преподавателката успява да се отскубне и да телефонира на мъжа си, който пък алармира полицията.

На спирката побойничката се мята в такси, но е застигната и прибрана от мотопатрула за разпит в Детска педагогическа стая. М.Х.И. е регистрирана за кражби и побоища на деца, сочи съдебната справка. Тя е дете на разведени родители и е отгледана от баба си.

Нейната майка от години работи в Холандия, а бащата ѝ не дава пет пари за дъщеря си.

Местят я от училище в училище, тъй като директори и даскали навсякъде се виждат в чудо от недисциплинираната ученичка.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • nemeza - 13:48, 18 ноем.

    ako mie dasterya

  • nemeza - 13:47, 18 ноем.

    ta yapa na kva se pravi se ya iskormya ako mi e namene dasterya

Напиши коментар

Коментари