понеделник, 18 ноември 2013, 7:48 ч.

Време за учене

Университетът отвори! Окупацията падна частично!

BNews.bg

Университетът отвори! Окупацията падна частично!

От 18 ноември (понеделник), ние, окупиралите Ректората на Софийски университет, каним нашите колеги и преподаватели да се завърнат в окупираната сграда, за да продължат учебната и научна дейност, се казва в съобщение до медиите на ранобудните студенти.

Окупацията на Университета падна.

Учебният процес в СУ „Св. Климент Охридски” е възстановен от тази сутрин. Веригите по вратите ги няма и влизането в двора на ВУЗ-а е свободно. Окупацията остава в „Аула Магна”, а влизането в сградата отново е чрез пропускателен режим.

Падането на Окупацията беше решено от Общото събрание, съобщиха в декларация до медиите Ранобудните студенти. Те бяха затворили сградата в продължение на три седмици в знак на недоволство от управляващото правителство.

„След дълго обсъждане на Общо събрание, решихме следното:

от 18 ноември (понеделник), ние, окупиралите Ректората на Софийски университет, каним нашите колеги и преподаватели да се завърнат

в окупираната сграда, за да продължат учебната и научна дейност, като за целта прехвърляме окупационния щаб в „Аула Магна”, най-символичното място за Университета”, пишат окупаторите в декларацията си.

Те пиканват студентите да не премахват плакатите, поставени от тях.

„В случай на провокации Ректоратът отново ще бъде затворен изцяло, и вината ще имат точно тези хора, които са започнали провокацията”, заключават ранобудните.

Решението за падането на окупацията беше предшествано от противоречиви съобщения за нейното вдигане още в неделя вечерта.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • АЛМА МАТЕР - 20:30, 18 ноем.

  Шепата студенти, които не успяха да постигнат целта си, а именно да дестабилизират държавата сега им спряха парите и те веднага вдигнаха окупацията. Ето такива платени елементи се опитват да сформират общественото мнение.

 • Учащ - 20:25, 18 ноем.

  Студентите окупатори най-сетне да вземат решение, което е в полза на всички и да оставят тези, които искат да учат да го правят.

 • Grand - 20:20, 18 ноем.

  Ефектът на окупацията е нулев, защото този протест беше провокиран и платен от двете П. Ето затова решението да спре тази глупост е правилно.

 • Янакиев - 20:14, 18 ноем.

  Студентите дадоха назад, защото разбраха, че са използвани.

 • Maria Lozanova - 19:49, 18 ноем.

  Ако всички български студенти бяха гласували на последните избори, резултатът сигурно нямаше да е същият. Затова от сега да навиват часовниците, за да не проспят и следващите избори и след това отново да пречат на хората, които искат да работят и да учат. Надявам се до тогава да разберем и каква алтернатива предлагат.

 • Константин - 19:41, 18 ноем.

  Добре са си те – ще получат някоя шестица от подкрепящите ги преподаватели. А тези, които не протестират, ще трябва да учат.

 • Spectator - 19:36, 18 ноем.

  Един след друг атрактивните участници напускат представлението. Първо бяха децата, след това кучетата, а днес окупаторите. Явно режисьорите не са предвидили достатъчен бюджет…

 • NIKOLOV - 19:32, 18 ноем.

  Няма спор – държавата ни трябва да се развива по нов начин, но не мисля, че с ултимативното искане на малцината окупатори, това би могло да стане.

 • Готин - 19:32, 18 ноем.

  Най-после на протестиращите студенти да им дойде акъл.

 • Будна майка - 19:25, 18 ноем.

  А кой ще възстанови разходите на непротестиращите студенти? Вместо да учи синът ми, няколко пъти пътува до вкъщи.

Напиши коментар

Коментари