понеделник, 18 ноември 2013, 8:36 ч.

Наркотрафик

Наш пенсионер припечелвал от хероин

BNews.bg

Наш пенсионер припечелвал от хероин

Пенсионери, които внасят хероин от Турция у нас, ще бъдат изправени на съд, съобщиха от окръжната прокуратура в Пловдив. Петимата чужденци и един българин бяха заловени миналата година при акция на антимафиотите.

Пенсионери, които внасят хероин от Турция у нас, ще бъдат изправени на съд,

съобщиха от окръжната прокуратура в Пловдив. 

Петимата чужденци и един българин бяха заловени миналата година при акция на антимафиотите. Обвиняемите били заловени да разфасоват дрогата в гараж в Карлово, като преди това я смесвали с други вещества с цел по-голяма печалба.

На място в карловския гараж били пипнати албанците Несрет Небихи на 54 г., Имери Ченан на 49 г., 51-годишният Ахмед Черими, 32-годишният Леонидас Кадели и 68-годишният Нехат Череми.

Най-възрастният от групичката е българин на 77 години – Атанас Атанасов, който имал в досието си седем предишни осъждания.

Несрет Небихи бил с чисто съдебно минало, но пък разследващите открили в него фалшив паспорт. Той бил със забрана за влизане у нас, но се представял под името Кристо Яни. С чуждата самоличност успял да премине границата на България общо 44 пъти. Нехат Череми, който е с двойно гражданство, бил задържан в София през 2004 г. с рекордните тогава 110 кг. каптагон.

Мъжете били арестувани миналия април, след като били наблюдавани две години от ГДБОП. Гаражът в Карлово бил на 32-годишния висшист Леонидас Кадели, който живеел в градчето от шест години. В имота му албанците домъкнали преса, с която разфасовали получена от Турция дрога.

Когато били задържани, се установило, че наркотикът е хероин с тегло 4 202,5 грама на стойност 273 162 лева.

Според държавното обвинение целта им била да прекарат хероина през България, Косово и Италия до Швейцария.

Трима от задържаните – Имери Ченан, Атанас Атанасов и Ахмед Черими, признали вината си, а другите отричали да са замесени. До насрочване на делото в съда мъжете са с различни мерки за неотклонение – от подписка до парични гаранции от 5000 и от 8000 лева.

Всички те са със забрана да напускат България.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари