понеделник, 18 ноември 2013, 9:55 ч.

Веднъж завинаги

Google и Bing отрязват детското порно

BNews.bg

Google и Bing отрязват детското порно

В безпрецедентно споразумение се обединиха Google и Bing.

Търсачките Google и Bing спират всякакви търсения за детско порно.

Двата най-големи сайта за търсене в интернет, които държат около 95% в сектора, се обединиха в безпрецедентно споразумение и си стиснаха ръцете, за да направят нета място, в което е далеч по-трудно да се открият изображения, свързани със сексуално насилие над деца, предава BBC.

Става дума за повече от 100 хиляди думи или фрази около темата, които няма да връщат незаконни материали. Към момента двете търсачки единствено показват предупреждения, че потребителят е напът да види забранено от закона съдържание.

„Промените изчистват резултатите за евентуална детска порнография от всички тези запитвания“, обяснява изпълнителният директор на Google Ерик Шмит.

Първоначално новият алгоритъм ще се прилага само във Великобритания. След това ще бъде въведен в останалите англоезични страни, а постепенно и на всички 158 езика, които Google и Bing поддържат.

Проблемът обаче не е в Google, Bing или която и да е търсачка, смятат експерти.

Всъщност забраненото съдържание рядко се намира чрез обикновено търсене в нета, а е скрито в криптирани peer-to-peer мрежи (директно свързване между два компютъра, б.р.).

През юни британската организация срещу експлоатация за деца Ceop нагледно показа как „скритият интернет“ помага на създателите, разпространителите и ползвателите на детска порнография да избегнат ръцете на закона.

От Google и Bing обещават също да обединят усилия с британските власти и да се опитат да откриват и спират подобни мрежи със забранено съдържание.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари