понеделник, 18 ноември 2013, 14:02 ч.

Коалиция на желаещите

Бареков с оферта: Кой иска да влезе в Съюз „Чисти ръце”

BNews.bg

Бареков с оферта: Кой иска да влезе в Съюз „Чисти ръце”

Лидерът на „България без цензура” Николай Бареков излезе с оферта към политиците и партиите за участие в Съюз „Чисти ръце”. Той предложи 10 точки, които искащите да участват в Коалицията на желаещите, трябва да обсъдят.

Лидерът на „България без цензура” Николай Бареков излезе с оферта към политиците и партиите за участие в Съюз „Чисти ръце”.

Той предложи 10 точки, които искащите да участват в Коалицията на желаещите, трябва да обсъдят.

„Дойде време да разделим политическия елит не на идеологически принцип, а според това кой може или не може да гарантира прозрачност в политиката и управлението

на обществените ресурси единствено в полза на гражданите”, обяви Бареков.

Сред идеите на Съюз „Чисти ръце” са политическа лустрация за – СИК, ВИС, Мултигруп, „Зора Инс“ и т.н., пряк избор на полицейски шефове и началници на РПУ, специални разпоредби за подкрепа от бюджета за МВР, армията и ДАНС, деполитизация на НАП, ръководства на болници, общини и др.

Ето и 10-те точки на Съюз „Чисти ръце”:

1.  Политическа лустрация за създателите и членовете на криминални групировки – СИК, ВИС, Мултигруп, „Зора Инс“ и т.н.

2. В Съюз „Чисти ръце“  не могат да участват членове на ДС, доказани като кредитни милионери от преди банковата криза 1996-1997г.

3. В Съюз „Чисти ръце“ не могат да участват партии, които са били в управлението на държавата, освен ако не са освободили от своите ръководни постове бивши премиери, министри и зам.-министри

4. Подкрепа чрез бюджета и специални законодателни разпоредби за МВР, Българската армия и ДАНС. Увеличаване на личния състав, режийните и социалните придобивки, както и даване на статут на неприкосновеност. Пряк избор на полицейски шефове и началници на РПУ-та.

5. Деполитизация в НАП, ръководствата на болници, училища и други висши административни органи и длъжности, както и Областни управи и Общини.

6. Даване на подкрепа на Главния прокурор, при ясно зададени параметри и поети от негова страна ангажименти, за бързо стартиране и приключване на проверките по сигнали срещу висши политици от Прехода. Без политизация във Висшата съдебна власт. Пряк избор на районни и градски съдии и прокурори.

7. Отпадане на банковата тайна за политиците. При влизане във властта всеки политик е длъжен да  даде своето съгласие за специализирани проверки от ДАНС и НАП на неговите доходи, начина му на живот, роднини по права линия и съребрена до четвърта степен. Както и проверка на всички възможни имотни и приятелски свързаности. Отпадане на банковата тайна за действащите в момента политици във властта.

8. Отказ от партийни субсидии.

9. Политиците да се откажат доброволно от участие в офшорни дружества и да ги осветят  преди това пред обществото, ако са регистрирали такива.

10. Лустрация за политици с две или повече прокурорски обвинения до тяхното отпадане.
         

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • arhar - 08:39, 19 ноем.

  Днес / 19.11.2013 г. / Варненският апелативен съд ще заседава по делото ' Килърите ' .... Кой каквото си е надробил, да си го сърба ! Това е Върховенство на закона ! Да видим сега дали Доган , Гоце, Д. Пеевски и сие ще разтворят чадър над Пешо сумиста и съратниците му ?! Пешо сумиста вече се похвали, че е бил поканен от Гоце да стане част от неговото АБВ, което отиде във фризера ... Дали всъщност Пешо сумиста не хвърли кал по Гоце ?

 • бебо - 08:31, 19 ноем.

  Мъстийо,с теб ли да правим кооперация за Чисти ръце ? Та ти си мръсен ,та мръсен и външно и вътрешно !

 • arhar - 08:12, 19 ноем.

  Законът в случая относно заплахата от страна на Олигарски предвижда ДО 5 Г. ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА . Техният Цацаров може и да започне да ги вкарва в затвора ...

 • arhar - 07:00, 19 ноем.

  Да не забравяме, че в телевизията и сайта на Палачинков редовно правеха пиари на бай Венци и манекенката на Маргините от СИК ! Манекенката на Маргините официално се води като част от СИК според секретните доклади на американските посланици . Защо тогава Палачинков разказва вицове, че бил срещу СИК ?

 • arhar - 06:54, 19 ноем.

  Палачинков е поредната марионетка на кукловодите от ДС Доган и Л. Гоцев от кръга ' монтерей ' ...

 • arhar - 06:50, 19 ноем.

  Прокуратурата трябва да повдигне едно обвинение на Олигарски за заплаха от негова страна спрямо държавните служители, които не споделят неговото мнение ! Освен това той нарушава и конституцията, като им забранява да изказват свое собствено мнение . Олигарски е просто нагъл, но с каквито се е събрал, такъв е станал ... Много престъпници вече се навъдиха по върховете на държавата ... Какво друго може да очакваме от една марионетка на мафията ?

 • червени кавали - 01:10, 19 ноем.

  Вижте в оффнюз-а как съселчето се е ухилило на г-н Сорос, докато се здрависват ....

 • на изборите - 20:48, 18 ноем.

  друго няма да стане, освен че народа пак ще бие шут в тлъстия гъз на Мутрафона. Хак да му е, като не помни как го изгониха с шутове от властта.

 • deni - 20:31, 18 ноем.

  Много добре колкото повече, толкова по- добре!

 • Krasimira Ilieva - 20:06, 18 ноем.

  Бойко,Бойко,Бойко!Ураааааа.......!О-СТА-ВКА!!!

Напиши коментар

Коментари