вторник, 19 ноември 2013, 6:24 ч.

Една посока

Медиите на Прокопиев си имат нов господар

BNews.bg

Медиите на Прокопиев си имат нов господар

Нещо интересно се случи миналия петък. Построен незаконен лифт в Пампорово от фирма на банкерката Цветелина Бориславова, наглед не толкова значим факт, бе яростно защитен във вестничето на Прокопиев - „Капитал Дей­ли”.

Нещо интересно се случи миналия петък.

Построен незаконен лифт в Пампорово от фирма на банкерката Цветелина Бориславова, наглед не толкова значим факт, бе яростно защитен във вестничето на Прокопиев - „Капитал Дей­ли”.

Екологичната общественост бе силно учудена, защото всички издания на Прокопиев - бившият вестник „Дневник”, останал само сайт, „Капитал”, „Капитал Дейли” и свързаните с „Икономедия” сайтове - Mediapool и Offnews, громят всички проекти за ски лифтове и писти в Банско, Витоша, Рила, Боровец и на други места в страната. Посочените медии

са влюбени в акциите на зелените, в политическите изяви на партия „Зелените” и пишат сочни дописки за героичните им дела.

В същото време от страниците им текат кални реки от лъжи за опасности от изсичането на няколко дървета или преместването на пет камъка. За световен екоапокалипсис бяха обявени изграждането на втора кабина в Банско и нова модерна ски зона на Витоша. Да не говорим за неспирните атаки срещу лифта до Седемте рилски езера.

Всеки донос на зелените до Брюксел, свързан с измислени екопроблеми, бе мащабно отразяван

и натрапван на обществото със стотици статии и коментари от „обективните” журналисти на „Икономедия”.

И изведнъж на фона на всичките техни екоактивности, медиите на Прокопиев, вместо да размахат сабите срещу „Пампорово” АД - компания, за която документално и публично е доказано, че е заграбила земя, част от Държавния горски фонд, без да плаща никакви такси, изградила е лифт върху чужда собственост без строително разрешение и без съгласуване със собственика на земята, тоест с държавата, изсекли са 10 декара борове, защото така им е скимнало, изградили са инсталация за изкуствен сняг,

отново без строително разрешение, те обвиняват („Капитал Дейли”) Министерство на земеделието и ДНСК, че не си били свършили работа.

Ето откъде идва и учудването на екологичната общественост. Очевидно за екотематиката в „Икономедия” ползват двоен обърнат стандарт. Трябва да се признае, че това е принос в теорията на манипулативната журналистика. Според него, когато сечеш и строиш незаконно лифтове и писти е правилно, но ако правиш ски индустрия по всички правила и закони, какъвто е случаят в Банско например -

ти си зъл душманин на майката Природа.

Така изглежда случаят като журналистическа теория, а от финансово-икономическа гледна точка нещата са далеч по-прости - медиите на Прокопиев обслужват интересите на Цветелина Бориславова. В тази връзка си струва да се замислим как така за няколко дни фалиралият олигарх извади няколко милиона евро и плати дълга на задлъжнялата „Икономедия” към гръцката Алфа Банк.

Дали всъщност парите не дойдоха от Българо-Американската кредитна банка - собственост на Бориславова.

Всъщност икономическите и политически интереси на Прокопиев и Бориславова от много време вървят в една посока, но все по-ясно става, че силният играч е Бориславова и че всъщност независимите медии на Прокопиев и кръга „Капитал” си имат нов господар и това са Цветелина Бориславова и човекът, който стои зад нея.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Lili - 17:46, 19 ноем.

  Айде кухата лейка Цветелина потънааа! Да си сърба попарката сега!

 • akropolii - 15:51, 19 ноем.

  Цветарският магазин цъфти на поразия! Една мутреса да дирижира медиен и офшорен бизнес за дърва. Къде живее това момиче?

 • Гери - 14:26, 19 ноем.

  Няма да карам на Пампорово, защото всичко там е незаконно и аз не искам да подкрепям незаконните бизнеси на такива като Цветелина.

 • Lil - 14:18, 19 ноем.

  Пампорово е незаконна дупка, финансирана от мафията чрез банката на Цветелина БАКБ!

 • павел - 14:11, 19 ноем.

  "Зелените" продължават да мълчат! Алоооо, подкупените, къде дирите? Да не сте на Стената да сечете тайно, а?

 • Коледа - 13:57, 19 ноем.

  Хора, не търсете "зелените". На тях Цветелина им плаща да мълчат и да я прикриват. Не ви ли стана ясно. Белев една дума не каза за Боровец, за Пампорово.... ясно е кой е господарят му.

 • Турист - 13:46, 19 ноем.

  Вече трябва да й викаме Цеца-багера след като стана ясно колко декара гора е съсипала. Бетонирала най-красиво кътче на България - Радопите. Цецо, килията те чака

 • Jojo - 13:44, 19 ноем.

  Цветуша е същинска окупаторка - окупира бизнеси, медии, политици... Тя е машина за влияние и ще изтърпи наказанията, които заслужава!

 • nerve - 13:26, 19 ноем.

  Прокопиевата чета: "зелените" орки са като в World of Warcraft! Само минерализират и секат на поразия! А Бориславова си е заделила там района за нея и Тома Белев изумруда мълчи!

 • 93 - 13:09, 19 ноем.

  Сандов "хИликоптера", къде си, бе мушморок? Казваш, че си ходил на Пампорово и викаш няма сеч, а? Маймунке мръсна! Какво е това, бре лайнар?

Напиши коментар

Коментари