понеделник, 18 ноември 2013, 17:13 ч.

Време за отговорност

Погват виновниците за незаконния лифт на Пампорово

BNews.bg

Погват виновниците за незаконния лифт на Пампорово

Предприети са действия по образуване на административно-наказателни производства на всички лица, отговорни за извършване на нарушенията при незаконния лифт на "Пампорово" АД.

Изградената нова въжена линия върху съществуващо трасе на ски влек „Помагалски”, собственост на „Пампорово” АД, е в нарушение на разпоредбите на Закона за горите.

Това е установила проверка на експерти от Изпълнителна агенция по горите и Регионална дирекция по горите – Смолян в района на дейност на ТП ДГС „Широка лъка” при ЮЦДП гр. Смолян, съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните.

Установено е и строителство по протежение на цялата дължина на ски писта „Европейска” – от връх „Снежанка” до м. „Двата моста” на съоръжение за изкуствен сняг, като част от съоръжението попада в държавна горска територия и е изградено в нарушение на разпоредбите на Закона за горите.

За всички констатирани нарушения, Регионална дирекция по горите (РДГ) - Смолян е сигнализирала Районна Прокуратура – гр. Смолян и Регионален отдел „Национален строителен контрол” - Смолян. Със заповеди на РДГ-Смолян са обезсилени всички позволителни за сеч и дейността в съответните горски територии е спряна.

Предприети са действия по образуване на административно-наказателни производства на всички лица,

отговорни за извършване на нарушенията. Припомняме, че начело на борда на директорите на дружеството е бизнесдамата Цветелина Бориславова.

Целта на проверката бе установяване на законността на дейностите, свързани с изграждане на съоръжения и разширяване на ски писти от „Пампорово“ АД, касаещи сечи и строителство в горски територии.

Констатирано е, че е маркирана и проведена сеч, различна от предвидената в горскостопанския план и разрешена с издадените позволителни. Незаконно са ползвани горски територии, като е осъществено изкореняване на пъни, изкопно-насипни дейности и подравняване на терена, с което са разширени ски пистите и е променено предназначението им.

Още миналата седмица ДНСК състави акт на „Пампорово“ АД, с който са образувани административни производства

за спиране на строителството и за премахване на вече изградените съоръжения и обекти. Преди това пък изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по горите Григор Гогов обяви, че извършената незаконна сеч в Пампорово е дадена за разследване на прокуратурата. Агенцията се е сезирала и е започнала мащабна проверка в курорта от регионалната дирекция по горите в Смолян. Всичко, което не е в рамките на закона щяло да бъде обявено официално.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Тодор - 20:54, 19 ноем.

  Новият лифт си е съвсем законен защото се строи на мястото на стария влек който преди няколко години беше обявен за опасен. Подкрепям госпожа Бориславова защото развива един изключително слабо развит регион какъвто е смолянският.

 • То - 17:49, 18 ноем.

  Време беше да излязат наяве далаверките на Цветуша Пияндето! Да я тикнат в затвора и да и спрат пиенето да я видим тогава!

 • СКИН - 17:48, 18 ноем.

  Цвете, хич не те съжалявам!

 • Яница - 17:44, 18 ноем.

  Дано сега затворят всички незаконни лифтове на Цветелина Бориславова. Тя си мисли, че като е любовница на Боко и може да прави каквото си иска. Държавата да се намеси и да я измете тая. И къде са точно "зелените"? Защо те не подадоха сигнал, че в Родопите се прави нещо незаконно? Мълчат, щото Цветка храни Тома Белев.

Напиши коментар

Коментари