вторник, 19 ноември 2013, 7:06 ч.

Ударно разплащане

По 10 млн. евро на ден за фермерите

BNews.bg

По 10 млн. евро на ден за фермерите

Фонд "Земеделие" трябва да изплати по 10 млн. дневно на фермерите, за да успее да навакса закъснението по програмата за развитие на селските райони. До 1 януари трябва да се раздадат общо 280 млн. евро, за да не си ги вземе обратно Брюксел.

Златен дъжд ще се изсипе върху фермерите ни до края на годината. По сметките им трябва да влизат по 10 млн. евро на ден.

Парите са евросубсидии за одобрени проекти по Програмата за развитие на селските райони. Ако страната ни не разплати 280 млн. евро до 1 януари 2014 г., Брюксел ще си ги прибере, пише "Стандарт".

Задачата е много сложна, защото за първите девет месеца на годината са раздадени едва 90 млн. евро, съобщи зам.-министърът на земеделието Явор Гечев.

Той, заедно с новото ръководство на фонд "Земеделие", разработват екшън план за спасяване на милионите от Европа.

70 специалисти от регионалните звена на Разплащателната агенция в страната са командировани в централата, за да помогнат за по-бързата обработка на документите.

Междувременно фондът остана само с трима зам.-шефове, след като Младен Тимчев отказа предложения му пост.

"Правим всичко възможно да спасим всички или поне голямата част от парите за фермерите", заяви Явор Гечев. До Никулден пък страната ни трябва да изпрати отговор на Европейската комисия как се оценяват проектите по селската програма.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • 1 - 09:15, 19 ноем.

    фермерите пак ще се нагушат,а обикновения ганьо,ще плаща скъпото им производство.

Напиши коментар

Коментари