вторник, 19 ноември 2013, 8:01 ч.

Възмездие

6 г. решетки за упоителката на гонкаджията от "Тракия"

BNews.bg

6 г. решетки за упоителката на гонкаджията от "Тракия"

Упоителката от магистрала "Тракия4, която стана причина тираджията Валери Върбанов да подакара камиона в насрещното на "Тракия4 и патрулките да го гонят, влиза в затвора за 6 г.

Фаталната Запрянка Личева от Съединение, заради която през септември тираджията Валери Върбанов подкара камиона си в насрещното на магистрала "Тракия",

а патрулките се впуснаха в гонка след него, влиза в Сливенския затвор за 6 години.

Присъдата е произнесена от Районния съд в Пловдив. Запрянка е призната за виновна за серия измами от преди 3-4 години, жертви на които стават доверчиви възрастни жени, съобщава "Телеграф".

През септември 2009-а Пена Е. от Съединение помолила Запрянка да й помогне да изтегли банков кредит. Запрянка й обещала, че ще изтегли заем на свое име, ще й даде парите, а после бабата ще й го плаща с месечни вноски.

Пенсионерката й броила 169 лева за уж банков кредит, но пари така и не видяла.

Година по-късно - през декември 2010 година, Запрянка се запознала със сляпата 73-годишна Донка Георгиева, а след това и с приятелката й Мария - на 83 година. Донка просела на пешеходния мост, където събирала пари, за да си оперира очите. Няколко пъти й дала пари, а след това се представила за социален работник, който може да и помогне. Така се сприятелила с бабата и малко по-малко разбрала, че възрастната жена има апартамент.

Запрянка също така й казала, че има еврофондове, които помагат на хора в беда и от тях може да се усвоят пари за операцията. Донка обаче се притеснила от факта, че има жилище и дали ще й отпуснат пари. Тя така и не разбрала кога е прехвърлила дома си на Запрянка.

Измамницата обаче не е спряла дотук, а отмъкнала от бабите още 7000 лева. После взела от тях допълнително 1000 лева.

Запрянка Личева се прочу и преди години, когато обяви, че ще вдига сватба в Сливенския затвор, където харесала надзирател.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари