вторник, 19 ноември 2013, 10:24 ч.

Най-после

Уволняват скандалната шефка по заетостта

BNews.bg

Уволняват скандалната шефка по заетостта

Днес или най-късно утре шефката на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова ще бъде уволнена. Причина за отстраняването й е системното недоверие от страна на Брюксел към работата й.

Днес или най-късно утре шефката на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова ще бъде уволнена.

Причина за отстраняването ѝ е системното недоверие от страна на Брюксел към работата ѝ. През последните  2 години има изпратени 3 писма за пропуски в работата на Лозанова.

Първото е до бившите министри от предишния кабинет - Томислав Дончев и Тотю Младенов, второто е до вицепремиера Зинаида Златанова, а третото е изпратено тези дни лично до премиера Пламен Орешарски.

В него има предупреждение, че ако не бъде направена кадрова промяна,

може да се стигне до преразглеждане на финансирането от Европейския социален фонд,

информира БНР.

Припомняме, Лозанова пое поста директор на Агенцията по заетостта по време на управлението на ГЕРБ. Не беше отстранена от длъжност от новото правителство, но беше назначен одит на Агенцията по заетостта от сегашния министър Хасан Адемов, резултатите от който още не са готови.

Агенцията се проверява и от Сметната палата, и от Европейската комисия, която нищи изразходването на средства по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Европейската комисия предупреждаваше отдавна, че България може да загуби стотици милиони,

предупредено е било и предишното правителство.

Камелия Лозанова бе близка на бившия социален министър Тотю Младенов и президента на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев.

През септември 2013 г. стана ясно, че социалният министър в кабинета на ГЕРБ Тотю Младенов цяла година е крил писмо от Брюксел, в което ЕК сигнализира за злоупотребите на шефката на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • червена баба - 10:41, 19 ноем.

    Другари дръжте властта, че жална ни майка ако тъпия фашизоиден тиквоч се върне на власт. Тоя парламет е отговорен пред България да съхрани остатъците от ред и законност.

  • СБОГОМ ГЕРБЕРУГИ - 10:37, 19 ноем.

    ДОТУК С БАСНЯТА ЗА „УСПЕШНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ”! КРАДЦИ И ЛЪЖЦИ! 7,24 млрд. лв. са похарчени повече от приходите в държавната хазна за последните четири години – от 2009 до 2012 г. Това сочат данните на Националния статистически институт, които са потвърдени от Евростат.В резултат на това харчене държавният дълг е скочил с 4,85 млрд. лв. и от 9,48 млрд. лв. (13,7% от БВП) в края на 2008 г. e нараснал на 14,38 млрд. лв. (18,5%) в края на 2012 г. Освен това фискалният резерв на страната е намалял с 2,3 млрд. лв. и в края на 2012 г. е 6 млрд. лв.

Напиши коментар

Коментари