вторник, 19 ноември 2013, 13:29 ч.

Сигурен кредит

462 000 ще си върнат данъка върху заплатата

BNews.bg

462 000 ще си върнат данъка върху заплатата

Около 462 хиляди българи обхваща схемата "данъчен кредит", а от хазната ще трябва да се отделят 150 млн. лв. за това. Това стана ясно от думите на социалния министър Хасан Адемов.

Около 462 хиляди българи ще си върнат обратно данъка върху заплатата с новата схема на облекчения за хората с ниски доходи.

Това стана ясно от думите на социалния министър Хасан Адемов.

По-рано премиерът Пламен Орешарски обяви, че между първо и второ четене на бюджета ще се запише разпоредба, според която хората, които получават до 340 лева, колкото е минималната работна заплата, ще получат обратно 12-те вноски внесен данък накуп. Това ще става в началото на следващата година след подаване на данъчна декларация.

Данъчният кредит, както го наричат управляващите, ще струва на хазната 150 млн. лв.

Анализите, обаче, продължават, това не са окончателните числа, каза Хасан Адемов.

Социалният министър, подобно на премиера, не отговори нито с да, нито с не на въпроса дали ще уволни Камелия Лозанова

като шеф на Агенцията по заетостта. По-рано през деня се появи информация, че тя ще бъде освободена до дни заради писмо от Брюксел с персонални критики към нея.

„Това, което трябва да направим, е да подобрим работата в Агенцията по заетостта, както иска Брюксел”, каза Адемов По-рано същото обясни и премиерът Пламен Орешарски. Самата Лозанова пък разказа през сълзи, че е жертва на засегнати интереси и обясни, че оставката й не е искана.

Социалният министър разкри част от съдържанието на последното писмо от Брюксел.

В него се отчитат проблеми в комуникацията на Агенцията с обслужването на бенефициентите, в това число и на работодателите.

Има и проблеми с модернизирането на публичните служби по заетост, каза още Адемов.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Didobest1000 - 22:48, 19 ноем.

  Само забележете, ще се връщат данъците след подаване на данъчна декларация. Поправете ме ако греша г-н Адемов, но тези български граждани ако можеха да си попълнят сами данъчната декларация, то нямаше да получават минимално трудово възнаграждение. А ако решат да ходят по мъките да подават ДД, хората който ще им я напишат ще им изядат половината от върнатият им данък. Сега като се замисля това е: - предизборен трик, за да могат тези 462 хил. да гласуват за вас на предсрочните избори който при всички положения ще ги има през 2014г. - Ако не се лъжа на всяко едно лице се падат по около 350 лева данъци за година или общо за една година 161 млн. лева безлихвен кредит за правителството, защото тези пари ще им ги съберете през 2013г. а ще ги вървите през 2014г.

 • т0 - 19:32, 19 ноем.

  Ами ако слушате,това е за тази година ,мили мои.След като си подадете дан.декларация през януари и февруари.Там не се иска да посочвате парите които вземате за да плюете всичко и всички!

 • W W W . O R I G I N A L N I . BE --- НАЦИОНАЛНИ ОТБОРИ ЕКИППИ E - 17:08, 19 ноем.

  W W W . O R I G I N A L N I . BE --- НАЦИОНАЛНИ ОТБОРИ ЕКИППИ ENGLAND - GERMANY ОТ 34.99лв - 2013/14

 • анализатор - 16:28, 19 ноем.

  462 000 ще си върнат данъка върху заплатата, ама друг път...

 • Петров - 16:21, 19 ноем.

  Това е само предизборна агитация, демагогия и основа за бъдещи подобни кухи искания! Все по - малко са тези, които действително внасят нещо в държавата, а повече, които смучат и крадат!

 • зрител - 13:44, 19 ноем.

  А защо изобщо ще се взема от хората и после ще им го връщат?Тези пари са необходими през текущия месец за да оцеляват хората.Тройната коалиция както преди заложи капани на ГЕРБ - направи увеличения с ясното съзнание че следващите ще плащат.Сега прилагат същата стратегия - ние да вземем парите - да ги похарчим пък обещанието другите които дойдат да търсят пари да ги връщат.

Напиши коментар

Коментари