сряда, 20 ноември 2013, 8:49 ч.

Спешна помощ

3 часа подмятат болна в Русе, никой не я иска

BNews.bg

3 часа подмятат болна в Русе, никой не я иска

Тежко болна жена с неустановена диагноза се нуждае от спешно лечение, но лекари отказват да я приемат в МБАЛ - Русе.

Три часа болна жена чака медицинска помощ в линейка и след отказ да я приемат в МБАЛ-Русе я върнаха вкъщи,

съобщиха нейни близки. 56-годишната Стежана Христова е на легло от няколко месеца, но няма точна диагноза на болестта и се нуждае от спешно лечение.

Във вторник личният й лекар д-р Албена Великова идва да я прегледа вкъщи и казва на сестра й Милена да я откарат веднага в инфекицозното отделение.

Съмненията й са, че Снежана Христова има бактериален менингит.

Когато пристига реанимобил на Центъра за спешна медицинска помощ, екипът се принуждава да свали пациентката с носилка на ръце от шестия етаж, защото асансьорът не работи. В инфекциозното обаче не приемат направлението на джипито, искат точна диагноза и насочват жената към спешно отделение.

Дежурният лекар я преглежда, но не открива тревожни симптоми

да я приемат веднага в болницата и я връща в линейката. Сега единствената надежда на Снежана Христова и близките й е очакваните резултати от направения ядрено-магнитен резонанс да потвърдят или отхвърлят диагнозата за неврологично заболяване.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари