петък, 22 ноември 2013, 6:43 ч.

На мушката на НАП

Над 1,3 млн. заработили трио русенски врачки

BNews.bg

Над 1,3 млн. заработили трио русенски врачки

Касовите апарати на фирмите им за ясновидство се следят онлайн и гадателките рискуват да хлътнат зад решетките, ако продължават да пестят налози към държавата. Върховният касационен съд още не се произнесъл за административните им наказания.

Три врачки, които се отърваха от затвора в Русе, са под лупата на НАП дали продължават да укриват данъци.

Касовите апарати на фирмите им за ясновидство се следят онлайн и гадателките рискуват да хлътнат зад решетките, ако продължават да пестят налози към държавата.

Върховният касационен съд още не се е произнесъл за наложените им аминистративни глоби заради спестените 130 000 лв. данъци. Великотърновският апелативен съд вече потвърди присъдата на окръжните магистрати, уточниха от съдебната палата в крайдунавския град.

През юни т.г. Янка Стефанова (37 г.), Наталия Стефанова (38 г.) и Величка Спасова (57 г.) се разминаха с до 3 г. на топло срещу по 5000 лв., 2000 лв. и 1000 лв. санкции.

Ясновидките са осъдени по чл. 255 ал. 1 от НК за неплатени данъци в огромни размери през 2008-2012 г., след като нито един от разпитаните 778 клиенти не се жалва за измама.

Отделно врачките оправят още по време на разследването скатаните, съответно по 54 000 лв., 37 000 лв. и 11 000 лв. Те се признават за виновни и делото им минава по съкратената процедура. Окръжната прокуратура протестира административните им наказания, защото с внесените пари в НАП са им покрили други борчове и неплатени осигуровки. Когато попълват платежните нареждания, гадателките не посочват за какво внасят парите.

Оказва се, че въведената от Дянков единна платежна сметка, играе лоша шега на държавата. Докато се чака присъдите да влязат в сила, в бюджета няма как да постъпят наложените глоби. И дори да са внесени, парите погасяват стари задължения или висят като надплатени.

Остава ВКС да прецени може ли неуредици в данъчното законодателство да ощетяват подсъдимите. Висшите магистрати трябва да се запознаят и със събраните 23 тома материали по делото.

Уникалното за страната дело тръгва от сигнал на недоволна жена, която ползва услугите на врачките.

Прокуратурата разплита престъпната схема, с която за 5 г. уличените ясновидки са заработили 1 373 137 лв. Макар че са с начално, основно и незавършено средно образование, гадателките имат дипломи за феноменалните си способности от специализирана неправителствена оранизация. Те дори се регистрират в НАП като еднолични търговци.

След шумна реклама в интернет започват да ги търсят от цялата страна.

Първоначалната тарифа от 200 лв. скача постепенно на 400 и 600 лв. за сеанс.

Трите прибират ударно пари от клиенти, на които гадаят, развалят магии, приготвят муски и талисмани, а за хората от далечни места даже баят дистанционно.

Таксите валят в левове и валута по банкови сметки, чрез пощенски записи или по изпратени колети със златни и сребърни бижута, хранителни продукти и най-различни вещи. Само една от врачките натрупва 725 001 лв. за една петилетка, без да плати стотинка на държавата. Същото правят и колежките й, като никоя не подава данъчна декларация за упражняваната професия в НАП.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Клюкарката - 14:12, 22 ноем.

    Зашеметяващо ВИП дефиле стил Митко Дамов - стигабе.ком/зашеметяващо-вип-дефиле-стил-митко-дамов-снимки

  • Дедо Ванго - 08:11, 22 ноем.

    Евала на тях! :)

Напиши коментар

Коментари