четвъртък, 21 ноември 2013, 8:13 ч.

Самопризнание

Дянков се похвали: Аз спасих българския лев!

BNews.bg

Дянков се похвали: Аз спасих българския лев!

Бившият финансов министър Симеон Дянков се похвали, че финансовата му политика е спасила българския лев от сриване.

Ако си бяхме позволили популизъм, бързо щяхме да стигнем до сриване на българския лев.

За това се похвали бившият финансов министър в правителството на Бойко Борисов Симеон Дянков пред БНТ. „Точно за това се решихме на доста по-агресивна финансова политика“, обясни той.

Финансистът не пропусна и да отрече, че кабинетът не е паднал заради него. „Министърът на финансите отговаря за хазната да е силна, аз отговарях за това добре“, смята той.

По думите му главата са му отрязали 800 милиона лева за земеделците, които и до днес е убеден, че не е трябвало да давани в онзи момент, защото учителите били в по-тежко положение. „Но нямаше как да бъдат удовлетворени всички искания“, отсече Дянков в типичния си стил.

Той съжалявал за две неща, които искал, но не е успял да направи.

„За здравната реформа, а като цяло там се пробвахме и не успяхме. Исках да вдигна заплатите на учителите с 30-50 % и да видя дали това ще окаже положителен ефект на образованието. Разбрах това, но по-късно", призна си грешките Дянков.

Той разказа още, че и до днес се чува с Бойко Борисов, но вече не служебно, а като приятели.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • ф16 - 12:22, 21 ноем.

  Кои фондации са му платили хонорара и са му предплатили тиража? И на колко са му оценили "свършената работа" във вреда на България? Би било много интресно да се опита да представи книгата си в София!

 • чоко - 12:18, 21 ноем.

  Вкарвайте го този в затвора, крайно време му е

 • фидоска - 12:11, 21 ноем.

  Когато Дянков влезе в затвора, пресата ще пише "Дянков излезе в заслужен отдих"...

 • чичи - 12:00, 21 ноем.

  Разбрах следното- че г-н Дянков е перфектен финансист, гениален министър, и че благодарение на него днес сме оазис на спокойствието. След като вече е така, то той няма място в България. Има други нуждаещи се държави от неговата помощ-Нигерия, Кения...Ето, предлагам му поле за изява. Тук вече работа няма!

 • янко - 11:47, 21 ноем.

  Изпълзя гнидата мръсна ! Сега свиркаджийските медии ще го реабилитират !

 • гражданин - 09:18, 21 ноем.

  Това момче да отиде на площада при протестиращите.Там ще му обяснят нещата много бързо. Но преди това да си свали очилата.

 • 1 - 09:07, 21 ноем.

  така е, и който не го е разбрал, значи е тупан! тепърва ще става ясно колко правилна е била финансовата политика на Герб и в частност на Дянков! вярно, не ни беше лесно, не дадоха по 5 лв отгоре на пенсионерите и популистки 50 лв на майките, но в най-голямата криза дължават ни не банкрутира!!!!!!!!!! А сега само гледайте какви ги надробиха червените кхмери от БКП - за 3 месеца - близо 4 млрд заеми!!!!!! Как да не искаш да ги свалиш, мамка им!

 • printcho - 08:46, 21 ноем.

  Правилно...

Напиши коментар

Коментари