понеделник, 25 ноември 2013, 10:50 ч.

Трудно време

Бежанската криза руши демокрацията

BNews.bg

Бежанската криза руши демокрацията

Не трябва да отписваме европейското бъдеще на Украйна, каза председателят на парламента Михаил Миков. Той призна, че кризата с бежанците и икономическата подкопават демократичното развитие в обществата в нашия регион.

Потокът от бежанци след арабската пролет и запазващата се социална и икономическа криза на Балканите влияят дестабилизиращо на демократичните институции.

Това обяви шефът на парламента Михаил Миков по време на конференция, посветена на сигурността на Балканите и Черноморския  регион, организирана от Софийския университет и Глобалния дипломатически форум. Миков допълни, че тези процеси намаляват доверието в институциите. 

Подкопават се нормите и устоите на демократичното функциониране на обществата и правовата държава,

каза още шефът на Народното събрание пред фрума. Според него тази ситуация създава благоприятна среда за възбуждане на непогасени напрежения и стари конфликти.

Освен това е благоприятстваща мрежите на организираната престъпност. На двудневния форум, който участват посланици от Балканите и Черноморския регион, депутати и зам. министри, Миков обяви, че 

неприемането на България и Румъния в Шенген въпреки покриването на критериите руш доверието на хората в Европейския съюз.

Европейската перспектина на Украйна не бива да се зачерква, коментира пред журналисти по-късно председателят на парлавента. Той не скри изненадата си от решението на Украйна да спре преговорите за ЕС. Миков обясни и че България действа съвместно със страните от региона за справяне с бежанската криза. Той припомни, че с Турция имаме общи полицейски патрули, предстои такива да бъдат формирани и с Румъния и Сърбия.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Гюро Михайлов - 13:38, 25 ноем.

    Предишното правителство падна след протести, предизвикани от най-различни причини, включително високите сметки за електричество и ниските пенсии, заради корупцията сред политическия елит, съмнителните връзки между управляващите и бизнеса и заграбващите властта олигарси. Следомателно- не пипайте сегашното, защото то оправя бакиите на предишното.

  • 222 - 13:35, 25 ноем.

    А този е особено гадно копеленце(на снимката),с малки лукави очички.които скоро ще наблюдават паруамента,но от външната му страна!

  • boko - 11:51, 25 ноем.

    За каква демокрация става дума бе? Демокрация да умреш ор глад или студ, демокрация та те пребият за 5 лв. или демокрация да те хапят глутници кучета като си ходиш по улиците без да имаш право да ги утрепеш, да си безрабтен или да работиш на някой крадлив чорбаджия с по-ниско от твоето образование. Демокрация масата хора да не могат да отидат на почивка до морето, да не говорим за чужбина, да не могат да си платят на лекар и т.н. Демокрация да не се произвежда нищо и да се карде малкото останало от социализма? Демокрация беше когато тези неща по-горе бяга почти невъзможни да се случат и на най-простия метач по улиците. Това беше демокрация. Сега е чалга и либерално робство и мизерия..

Напиши коментар

Коментари