понеделник, 25 ноември 2013, 14:50 ч.

Повече или по-малко

СУ и министър в спор за бюджета

BNews.bg

СУ и министър в спор за бюджета

Ръководството на Софийския университет и образователното министерство очаквано са влезли в спор за бюджета на учебното заведение за следващата година.

Ръководството на Софийския университет и образователното министерство очаквано са влезли в спор за бюджета на учебното заведение за следващата година.

Трудно е да се определи точната сума, коментира пред журналисти ректорът на СУ проф. Иван Илчев след тържеството по случай патронния празник.

Той добави, че в момента имат спорове с образователното министерство.

Надявам се искрено, че ще бъда победен в тези спорове, защото те твърдят, че имаме по-голям бюджет, отколкото ние го смятаме, но това ще се разбере скоро,

подчерта проф. Илчев.

Той подчерта, че ако от ведомството на Анелия Клисарова са прави, то университетът ще разполага с една по-голяма сума, която ще им даде глътна въздух.

Това, което за съжаление не стана в бюджета – можеше да се направят някои по-решителни стъпки  в подкрепа на качеството, изрази съжаление проф. Иван Илчев.

По-рано на тържеството той се оплака, че

неколкократно са искали държавата да даде повече пари за т.нар „малки филологии“, но апелите им са ударили на камък.

Стигнахме до момента, в който министър Клисарова излиза от заседание на Министерски съвет и ми звъни и казва – проф. Илчев, помагайте, трябват ни студенти, които говорят арабски, заради бежанската криза, подчерта още ректорът на СУ.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • рср - 16:30, 25 ноем.

  Учебната година замалко щеше да се признае за нулева ,заради простите, надрусани и платени окупатори !

 • боян - 16:28, 25 ноем.

  Такива хора съвест нямат ,нито ценностна система ,в акъла са им само парите !

 • боян - 16:25, 25 ноем.

  Тези наркоманчета опетниха името и престижа на СУ ! И в името на какво ?? На една проста мутра с дебела тиква -Бойко Борисов !!

 • глори - 16:23, 25 ноем.

  Тежка е съдбата на най-престижния университет в София ,заради такива подли и продажни души !

 • глори - 16:19, 25 ноем.

  Софийският университет ,горкият дълго време беше окупиран от едни смешни ,брадати и платени наркомани с цел защита на интереса на партия Герб !!

 • любимец13 - 14:58, 25 ноем.

  До проф.Илчев -ако толкова си бил заинтересован да си създал такъв факултет и сега да има студенти арабисти ,а не само да ревеш сато вдовица за х.уй!!!!!!

Напиши коментар

Коментари