понеделник, 25 ноември 2013, 14:07 ч.

Франция

Осъдиха 9 нашенци за сводничество

BNews.bg

Осъдиха 9 нашенци за сводничество

Френски съд издаде присъди от различни срокове затвор на деветима български граждани, признати за виновни за „сводничество с утежняващи вината обстоятелства, експлоатация на хора и участие в престъпна група”.

Съд във френския град Лион осъди девет българи за сводничество. Присъдите варират от 1 до 6 години затвор.

Сред осъдените има три жени, които получиха по-леки наказания – от 1 до 3 години затвор.

Това съобщи френското издание онлайн Metronews.

Осъдените българи са ръководили мрежа за проституция, известна като „Черно море”. Делото срещу българските граждани е започнало в началото на ноември след над 2-годишно разследване.

Нашенците са арестувани и съдени за „сводничество с утежняващи вината обстоятелства, експлоатация на хора и участие в престъпна група”.

Мрежата е изпращала млади българки да проституират в няколко европейски страни, сред които Белгия, Полша и Франция. На френска територия те  "се вихрели" в лионския квартал "Пераш".

Сред осъдените са Феим Мехмед (6 години затвор), Веселин Михайлов (5 г), Веселин Савов (4 г) и Шериф Али (3 г.). Другите двама мъже Дауд и Димитров получават по 2 години.

Трите жени Радостина, Илияна и София са обввинени в развиване на мрежа за проституция в квартал "Перраш" на Лион. Под натиск на сводниците те отговаряли за въвеждането на новодошлите момичета в "работата". Съдът призна, че подсъдимите жени са били също "жертви", тъй като са действали под запалаха от сводниците.

Въз основа на тези смекчаващите вината обстоятелства жени получиха по-леки присъди - от 1 от 3 години.

Радостина и Илияна по 1 година с пробация, докато третата жена, София - е осъдена на 3 години, от които 30 месеца с пробация.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари