вторник, 26 ноември 2013, 7:08 ч.

Промоции

До 16% по-евтина „Гражданска отговорност“

BNews.bg

До 16% по-евтина „Гражданска отговорност“

Повечето отстъпки на застрахователните компании са до края на ноември. Освен на по-ниски тарифи, автомобилистите могат да купят задължителната полица с отложено начало и да спечелят, ако „Гражданска отговорност“ поскъпне в края на годината.

Повечето отстъпки в тарифите на застрахователните компании за задължителната „Гражданска отговорност “ важат до 30 ноември, информираха брокери.

При подновяването на полицата при много от компаниите са налице нови тарифи, които са по-ниски в сравнение с действащите преди няколко месеца.

В определени случаи за една и съща кола отстъпката сега е до 16% по-ниска.

Някои застрахователи не промениха цените, но удължиха съществуващите оферти.

Така например, при една от застрахователните компании за автомобил с двигател от 1600 куб. см, собственост на 36-годишен софиянец, в момента "Гражданска отговорност" може да се купи срещу по-малко от 162 лв.

За същата кола при същия застраховател, в края на лятото, задължителната автополица струваше над 193 лв. Толкова сериозни разлики обаче са по-скоро рядкост.

В най-масовия случай актуалните към момента цени на "Гражданска отговорност" са с около 5% по-ниски спрямо септември. А има и автомобили, при които разликата в цената преди и сега, е под 1%. В определени случаи дори има и повишаване на цените. То обаче е валидно предимно за младите и неопитни шофьори, които са по-рискови и причиняват по-често инциденти на пътя.

Вече почти няма дружество, при което новата тарифа да е по-ниска от старата за определени коли, а дори в някои случаи малко и да поскъпва.

Проучване показва, че някои застрахователни компании правят намаление в цената за автомобили, регистрирани извън София и големите градове.

Освен по-ниски тарифи, застрахователните компании в момента предлагат на клиентите си и покупка на "Гражданска отговорност" с отложено начало.

Още сега хората, чиито полици изтичат на 31 декември или в първите дни след Нова година, могат да си подновят задължителната застраховка, а тя ще влезе в сила от или след 1 януари.
Така шофьорите биха могли да си спестят някой лев, ако валидните в момента тарифи се вдигнат към края на годината, или пък компаниите отменят предлаганите в момента промоции.

Тази практика не е новост и се прилага от няколко години. Но не всички застрахователи позволяват покупката на "Гражданска отговорност" за по-дълъг период напред.

Обикновено застраховката се купува около месец преди да влезе в сила.

По време на кампанията в края на годината обаче дружествата предпочитат да спечелят малко по-голям пазарен дял и затова дават възможност началната дата на влизане в сила на задължителната автополица да бъде по-далечна.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • малката - 20:45, 26 ноем.

    Това е само в един голям + на всички шофьори :)

Напиши коментар

Коментари