вторник, 26 ноември 2013, 9:42 ч.

Най-големият иск

Отнемат имане за 62 млн. лв. на бизнесмен от Русе

BNews.bg

Отнемат имане за 62 млн. лв. на бизнесмен от Русе

Делото за най-големия иск, насрочен досега от държавата, е в Софийски градски съд. Процесът се отлага, защото Виктор Епщайн оспорва предявения му иск от Комисията за конфискация на престъпно имущество.

Осъден бизнесмен от Русе чака конфискация на имущество за 61 848 397 лв. като придобито от престъпна дейност.

Делото за най-големия иск, насрочен досега от държавата, е в Софийски градски съд. Процесът се отлага, защото Виктор Епщайн оспорва предявения му иск от Комисията за конфискация на престъпно имущество.

Тя го подхваща веднага след като

бившият общински съветник излиза от затвора, където излежава 2 г. за тежка катастрофа с 2 убити и 4 ранени.

Предприемачът има още 2 г. лишаване от свобода за поискани 15 000 лв. подкуп от бизнесмен в крайдунавския град.

Преди 4 г. имуществото на Епщайн е запорирано от Комисията по сигнал на окръжната прокуратура. По делото са описани

3 апартамента в столичния кв. "Лозенец", 5 жилища, 3 снек-бара, 9 магазина за хранителни стоки в Русе, 3 дворни места с

построени и незавършени жилищни кооперации и 6 поземлени имота с административни сгради в Русе, 2 мандри с постройки в град Ветово и село Семерджиево. Запорирани са и 11 леки автомобила.

За да покрият дългове на бизнесмена към банки, частни съдебни изпълнители вече са разпродали на търг

32 леки, 2 товарни автомобила и трактор за 1 353 746 лв.

Още 33 531 664 лв. са събрани от изтъргувани жилищни сгради, магазини, апартаменти и стопанска сграда. Измамени граждани вече са осъдили предприемача за предплатени и неполучени жилища и офиси по сключени договори "на зелено" в построените кооперации.

За рекордния иск на държавата Комисията прибавя откритите 1 913 954 евро по 89 депозитни сметки на Епщайн.

Други 697 734 евро са изчислени като авансово получена лихва по договори за депозити, а 2 084 481 евро са изтеглени от депозитни сметки в 2 банки. В иска влизат и 30 000 лв. като дружествени дялове от капитала на шестте му фирми.

Сметките на Комисията сочат, че за 15 г. разходите на Епщайн и съпругата му са заработили 82 229 минимални работни заплати.

А декларираните му доходи възлизат на 169 работни заплати.

Виктор Епщайн оценява иска само за 4,177 млн.лв. По негови сметки от бизнеса той е направил 42 млн.лв. приходи, а е изразходвал 38 млн.лв. Разликата идвала от взетите пари без окончателни сделки. За бизнесмена нямало пречка да декларира със закъснение и да плати с лихвите дължимите данъци по сключените предварителни договори.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Соломон Паси - 10:13, 26 ноем.

    Няма беден евреин и ... общинар! ;)

  • xxx - 10:11, 26 ноем.

    Епщайн! Еи внимавайте с кого се занимавате, ей! Че братчедите му от Източното и Западното крайбрежие ако разберат, че му посягате на имуществото ще во обвинят в кристалната нощ и майка ви зална след това. Не само че няма да му вземете нищо. ами ще му додавате до зактуглянето на цифрата на 100.

Напиши коментар

Коментари