вторник, 26 ноември 2013, 11:57 ч.

Нагоре

Вдигнаха минималната пенсия с 4,50 лв. от 1 юли

BNews.bg

Вдигнаха минималната пенсия с 4,50 лв. от 1 юли

154, 50 лв. става минималната пенсия от 1 юли догодина, решиха депутатите, които приеха бюджета на ДОО на второ четене.

154, 50 лв. става минималната пенсия от 1 юли догодина, решиха депутатите, които приеха бюджета на ДОО на второ четене.

От 150 на 154, 50 лв. става минималната пенсия за възраст и стаж от 1 юли.

Стъпката към повишаване на пенсиите бе разкритикувана от ГЕРБ, които го обявиха за наглост. Светлана Ангелова патетично изчисли от трибуната, че увеличението не стигало и за кило сирене.

От БСП нахокаха опозицията, че няма право да критикува, след като за три години и половина не са предприели дори една стъпка за повишаване на пенсиите.

Дръжте се прилично, призова Валентина Богданова, възмутена от наглостта ни бившите управляващи.

По-рано депутатите приеха, че в дефицитът във фонд "Пенсии" ще бъде 1,7 млрд. лв. през 2014 г., а недостигът във Фонд "Общо заболяване и майчинство" ще е малко над 55 млн. 163 млн. е дефицитът, заложен във фонд "Безработица".

2400 лв. става максималният месечен размер на осигурителния доход, а минималният ще бъде 420 лв.

По-рано, по време на дебатите по второто четене на бюджета на ДОО, шефката на социалната комисия Корнелия Нинова повтори, че за една година се замразява възрастта и стажът за пенсия, за да се избистри най-правилен вариант на пенсионната реформа. ГЕРБ пък обвиниха управляващите, че правят мечешка услуга на хората с това, защото после щели да взимат малки пенсии, а след 10-20 г. нямало да има кой да работи за пенсии.

Светлана Ангелова дори поиска да се отрежат 45 млн. от бюджета за пенсионерите и да се дадат за обезщетения за безработни и за здравна профилактика.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • neon - 11:30, 27 ноем.

  БРАВО! С теъи пари -4,50 пенсионерите ще могат да си покрият нуждите.кой кретен се подигра с тях.на пенсионера 154,50лв.,а на политика хияди +бонуси+рушвети+далашерка. тоъи популиъам и бабите ше4е не го искат шси4ки политици беъ ъна4ение от коя партия са за затшора.за 24 години раъсипаха дзржавата

 • Венко - 21:42, 26 ноем.

  Подобни стъпки на правителството само могат да бъдат адмирирани.

 • Минков - 21:39, 26 ноем.

  Най-после някой да помисли и за пенсионерите, които бяха забравени четири години

 • Hanibal - 21:34, 26 ноем.

  Успех на правителството, това е сериозна стъпка към една по-социална политика.

 • Разумен - 21:31, 26 ноем.

  Няма разумен гражданин, които да не подкрепи тези предложенията, които касаят голяма част от населението.

 • Orka - 21:19, 26 ноем.

  Правителството с подкрепа на парламента ще успее да осъществи своята политика в социалната си част, което по-същество си е цял подвиг след управлението на Герб.

 • Иван - 21:15, 26 ноем.

  Чета тука безпринципни коментари на добре платени драскачи.Без да съм фен ГЕРБ управляваха в окото на световната буря.Това че удържаха държавата от фалит,банките останаха стабилни - това ги прави далеч по компетентни от социалистите които през 96-та година фалираха държавата.При ГЕРБ през 2012 г 32 млрд депозити - при Румен Гечев през 96-та долар 3000 лв.Ако ГЕРБ не бяха държали държавата стабилна тези сега щяха да увеличават на върба в сряда.На готов всеки може да седне.......Извинявам се на дамите.А който изкарва пари да пише на обратната теза да пише - всеки има право да си вади хляба както иска.

 • зрител - 21:10, 26 ноем.

  каква блага вест....

 • избирател - 20:29, 26 ноем.

  БРЕЙ, МНОГО ЗАГРИЖЕНИ СТАНАЛИ ДЕПУТАТИТЕ НА ГЕРБ ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД! АКО БЕШЕ ТАКА, И ДОКАТО УПРАВЛЯВАХА, СИГУРНО СЕГА НЯМАШЕ ДА СА ОПОЗИЦИЯ.

 • Petrova - 20:25, 26 ноем.

  Нещо ново. При Борисов дори не се коментираше за увеличение на майчински и пенсии.

Напиши коментар

Коментари