сряда, 27 ноември 2013, 8:02 ч.

Марешки срещу бизнеса

Атакуват ме за 100 бона оборот, които не ме интересуват

BNews.bg

Атакуват ме за 100 бона оборот, които не ме интересуват

Аптеките ми правят около 43 млн. лева оборот на месец. През рекламните ни пунктове идват не повече от 100 000 лева - не ме интересува този оборот, заяви аптекарският бос Веселин Марешки по ТВ7 в отговор на обвиненията, че схемата му за продажба на лекарства през пунктовете е опасна за пациентите.

Аптеките ми правят около 43 млн. лева оборот на месец. През рекламните ни пунктове идват не повече от 100 000 лева - не ме интересува този оборот.

Това заяви аптекарският бос Веселин Марешки по ТВ7 в отговор на обвиненията, че схемата му за продажба на лекарства през пунктовете е опасна за пациентите.

Той обясни, че рекламните му пунктове вършат огромно дело, макар че в тях не работят фармацевти.

Вчера в предаването "Добро утро, България!" по ТВ7 името Веселин Марешки беше замесено за това, че в малки населени места негови подчинени събират рецепти в рекламни пунктове, магазини за хранителни стоки, бутици и т.н. и след това доставят лекарства по тях.

"Пунктовете са в малки населени места и информират хората, че в близкия град има аптека Марешки. Защо да е незаконно?", чуди се той и допълва, че НЗОК поощрява това.

Лекари или кметове на малки селища събират рецепти на възрастни хора, които не могат да  отидат до града да си вземат лекарства и по думите на Марешки са само приносители на лекарства.

"Атакуват ме, защото преди ние да го правим, са го правили лекари и наши конкуренти. Искат да няма въобще аптеки 'Марешки". Фармацевтичната мафия иска бизнесът да не работи, да има дребни аптечки, на които да не дават отстъпки",

коментира бизнесменът.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Елена - 23:27, 13 дек.

  Марешки е явление в бизнеса и трябва да се изучава в университета

 • Цвета - 10:37, 27 ноем.

  Неволята учи. Наистина в малките населени места освен аптеки няма и лекар /в такова село живее и майка ми/.Та как един възрастен човек ,особено зимата,да отиде до съседно по-голямо село или град,за да си купи лекарства? Естествено,че кмета като тръгне за областния град прави услуги на своите съселяни,които нямат възможност да отидат до там.

 • Цецо - 09:43, 27 ноем.

  По нагъл човек няма в Българея.Защо не го питат как има толкова аптеки като закона разрешава четири.Направи аптеките на супермаркет.Е някой му разрешава.Дайте му да направи и поточна линия за операции.

 • Цените - 08:31, 27 ноем.

  Факт е,че Марешки продава на значително по-ниски цени...

 • 1 - 08:29, 27 ноем.

  голем" бизнесмен"

Напиши коментар

Коментари