сряда, 27 ноември 2013, 9:20 ч.

Защитна реакция

"Пампорово" ще съди държавата за спрения лифт

BNews.bg

"Пампорово" ще съди държавата за спрения лифт

"Пампорово" АД ще съди държавата заради заповедта от ДНСК за спиране и премахване на лифта "Двата моста", съобщи изпълнителният директор Мариян Беляков.

"Пампорово" АД ще съди държавата заради заповедта от ДНСК за спиране и премахване на лифта "Двата моста".

Това съобщи изпълнителният директор Мариян Беляков пред Нова телевизия.

Дружеството е подменило стар влек и на негово място е бил изграден 4-седалков лифт. Според ръководството на курорта това е било изискване от надзора на въжените линии, който дори издал предписание.

С решението си да спре лифта държавата пречи на бизнеса, а тази година Пампорово очаква един от най-силните си сезони,

аза Беляков. Според ръководството на зимния курорт съществуващото трасе имало всички разрешителни и всички публикации за незаконна сеч били манипулация.

Миналата седмица стана ясно, че проверка на ДНСК в курорта Пампорово е открила незаконен строеж на лифт "Двата моста", извършен от "Пампорово" АД. Това се посочва в писмо на началника на ДНСК арх. Николай Христов до Сдружение "Синята планета".

Дружеството "Пампорово"АД е собственост на банкерката Цветелина Бориславова, притежаваща Българо-американската кредитна банка.

В протокола на работната група на ДНСК от 6 ноември 2013 г., която е извършила обследване на място, пише, че към момента на проверката не са налице одобрени инвестиционни проекти от главния архитект на община Смолян. Строежът на лифт "Двата моста" в Пампорово в землището на село Стойките е без одобрени инвестиционни проекти и без разрешение за строеж.

На "Пампорово" АД е съставен акт, с който са образувани административни производства за спиране на строителството и за премахване на вече изградените съоръжения и обекти.

За проверката и акта са уведомени Главен инспекторат на Министерски съвет, Министерство на инвестиционното проектиране и Министерство на земеделието и храните. Тя беше възложена от Главния инспекторат на МС след сигнал от страна на сдружение "Синята планета".

Миналата седмица изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по горите Григор Гогов обяви, че

извършената незаконна сеч в Пампорово е дадена за разследване на прокуратурата.

Агенцията се е сезирала и е започнала мащабна проверка в курорта от регионалната дирекция по горите в Смолян. Изсечени са немаркирани дървета на територия от около 10 декара. Те се намират около основната площ, където се извършват сечите за изграждането на нови ски писти и лифтове.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Иван - 11:36, 28 ноем.

  Закона си е закон. За това строителство, което е извършено следва да има одобрени инвестиционни проекти и разрешение за строеж. Ако няма такива - заповеди за спиране СМР и премахване на незаконното строителство, както и административнонаказателно производство срещу извършителя. Няма какво да "съдят държавата", напразно си хвърлят парите, дори и при обстоятелството, че юристите на ДНСК са с доста ниско ниво на квалификация.

 • Кари - 11:18, 28 ноем.

  И защо в Пампорово да няма по- добри съоръжения ? Значи в Банско могат да разширяват и да стачкуват за изграждането на още лифтове, но в Пампорово не може ?Докато политическите интереси се наместват в бизнеса, нито ще има нови инвеститори ,нито нормален бизнес, а нормалните хора постепенно ще напускат България !!!

 • Сашко - 16:32, 27 ноем.

  Бориславова иска да открадне още парици и да ги скрие в прогнилата си банка БАКБ. Ама няма как да й се получи. Достатъчно открадна с помощта на пожарогасителчето... Ай сиктир

 • Христина - 13:53, 27 ноем.

  Крадецът вика дръжте крадеца. Че и на Цветелина е такава - една нищо и никаквица, която се възползва от топлите връзи с някои бивши пожарникари. Близка приятелка на олигарха Иво Прокопиев и кредитирала неговия бизнес... Какво може да очакваш от тази жена.

 • Веси - 12:01, 27 ноем.

  Държавните органи са съставили актове. Има предписания за събаряне, обаче се появява Цветка и почва да реве. Не може така. Щом има наружение - да има и наказание. Досега е прибирала в джобавете си нашите пари, а те е трябвало да отиват в държавната хазна. Или държавата да си прибира лифтовете, или да си бутат.

Напиши коментар

Коментари